Scurtmetraje de la Cannes vin la NexT 2012

Festivalul International de Film NexT (28 martie – 1 aprilie) aduce si anul acesta in Capitala doua programe de exceptie: Short Matters! al Academiei Europene de Film (EFA) si competitia de scurtmetraj a sectiunii Semaine de la Critique a Festivalului de la Cannes.

Programul Short Matters! cuprinde 15 titluri nominalizate la Premiul EFA in 2011, printre care si castigatorul Premiului pentru cel mai bun film de scurtmetraj: “The Wholly Family/Familia cea Sfanta”, in regia cunoscutului Terry Gilliam.

In programul EFA de anul acesta se regasesc si doua prezente romanesti, prin scurtmetrajele “Derby” semnat de Paul Negoescu si “Apele Tac”, regizat de Anca Miruna Lazarescu. Ambele filme au facut parte din competitia NexT (in 2010, respectiv 2011), cel din urma castigand Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj romanesc si Premiul publicului pentru film romanesc.

Partenerul de traditie al Festivalului NexT, prestigioasa sectiune Semaine de la Critique a Festivalului de la Cannes, va aduce la Bucuresti scurtmetraje din cea mai recenta competitie a sa, printre care si filmele castigatoare: “Blue” (r. Stephan Kang, Grand Prix Canal+) si “Alexis Ivanovitch vous êtes mon héros” (r. Guillaume Gouix, Mentiunea Speciala).

Festivalul International de Film NexT se desfasoara si in 2012 sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei. Activitatile Societatii Culturale NexT se incadreaza in “Viziunea pe 30 de ani pentru Romania” a Casei Regale.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *