23 februarie: debut de stagiune pentru Army in Concert

Stagiunea “Army in Concert” debuteaza joi, 23 februarie, ora 19.00, readucand Orchestra Reprezentativa a Armatei pe scena Salii Radio, anunta un comunicat al Asociatiei Culturale Teocta. Primul spectacol prezinta publicului bucurestean o premiera absoluta: melanjul dintre vioara solistului Rene Popescu si orchestra de suflatori condusa de maestrul Aurel Gheorghita, pentru interpretarea piesei “Lista lui Schindler”.

Repertoriul orchestrei de suflatori este inedit, incluzand piese de factura clasica, compuse special pentru aceasta formula. De asemenea, instrumentele de coarde au fost inlocuite cu cele de suflat din lemn, iar aparitia saxofonilor, a bassethorni-lor si a tubei a contribuit la largirea spectrului aparatului orchestral.

Army in Concert este titlul sub care s-a desfasurat Stagiunea de Concerte a Orchestrei Reprezentative a Armatei incepand cu anul 2010, iar aceasta continua inclusiv in acest an. Acest proiect a ajuns la cea de-a treia editie, conceptul sau cuprinzand colaborari variate, muzica live, proiectii de imagini reprezentative si o prezentare scenica inedita.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Centrului Cultural European Sector 6, Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural pentru UNESCO ”Nicolae Balcescu”, Sector 4, Primaria Sectorului 4.

Intrarea este libera.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *