S-au anuntat nominalizatii la Oscarurile romanesti

Cinci lungmetraje autohtone candideaza in 2012 la castigarea Premiului Gopo pentru Cel mai Bun Film, cea mai importanta distinctie a cinematografiei autohtone: “Aurora” (r. Cristi Puiu, Romania-Franta-Elvetia-Germania), “Crulic – Drumul spre Dincolo” (r. Anca Damian, Romania – Polonia), “Din dragoste cu cele mai bune intentii” (r. Adrian Sitaru, Romania – Ungaria), “Loverboy” (Romania – Serbia – Franta – Suedia), “Periferic” (r. Bogdan George Apetri, Romania-Austria).

Patru dintre realizatorii celor cinci lungmetraje se afla si in cursa pentru castigarea statuetei acordate Celui mai bun Regizor: Cristi Puiu, Adrian Sitaru, Bogdan George Apetri si Catalin Mitulescu sunt optiunile dintre care vor avea de ales cei peste 400 de profesionisti de pe lista de votanti a Premiilor.

Castigat in 2011 de Victor Rebengiuc pentru rolul din “Medalia de Onoare”, Premiul Gopo pentru Cel mai bun Actor intr-un Rol Principal va reveni in 2012 unuia dintre protagonistii filmelor “Din Dragoste cu Cele mai Bune Intentii” – Bogdan Dumitrache; “Aurora” – Cristi Puiu; sau “Principii de Viata” – Vlad Ivanov. Ada Condeescu, pentru rolul Veli din “Loverboy”, Ana Ularu, pentru rolul Matildei din “Periferic” si “Natasa Raab”, pentru rolul Mamei din “Din dragoste cu Cele Mai Bune Intentii” sunt actritele pe care Juriul premiilor le-a nominalizat la Premiul pentru Cea mai Buna Actrita intr-un Rol Principal.

Mai multe informatii despre nominalizatii acestei editii gasiti aici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *