De la istorie la fictiune: “Placerile barbatilor”

“Placerile barbatilor”, primul roman al cunoscutului istoric britanic Kate Williams, o carte ce aminteste de “Parfumul” lui Patrick Suskind, a aparut de curand in traducere in cadrul colectiei Biblioteca Polirom. Trecerea lui Kate Williams de la volume de nonfiction spre literatura a fost primita cu entuziasm de catre criticii din Regat.

Publicat in Marea Britanie la inceputul acestui an, la prestigioasa editura Penguin, “Placerile barbatilor” descrie in culori grotesti si deosebit de vii societatea de la inceputul domniei reginei Victoria, marcata de lipsuri din cauza crizei financiare si de violenta pe care acestea o nasc.

Actiunea cartii este plasata in anul 1840, intr-un cartier rau-famat din Londra, unde au loc o serie de crime neobisnuite. Catherine Sorgeiul, o tanara de optsprezece ani inzestrata cu o imaginatie exaltata si care locuieste in casa austera a unchiului sau, dezvolta o fascinatie morbida fata de actiunile criminalului. Catherine insasi ascunde un secret groaznic, care devine inima pulsanda a panzei de obsesii sexuale, vina, tradari si, in final, de crime infioratoare care o arunca intr-o lume fara scapare.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *