Nigel Kennedy vine in Romania cu vioara Guarneri Lafont

Nigel Kennedy a inceput pregatirile pentru concertele pe care le va sustine in scurt timp in Romania. Dupa Timisoara si Cluj, violonistul britanic le va oferi bucurestenilor unul dintre cele mai interesante programe muzicale ale acestui sezon. Pe 2 aprilie, incepand cu ora 19.00 la Sala Palatului, Nigel Kennedy Quintet va marca trecutul, prezentul si viitorul artei muzicale prin abordarea nonconformista a numerorase stiluri muzicale.

In concertul de la Bucuresti, mult indragitul violinist Nigel Kennedy va face o incursiune fenomenala prin diferite stiluri muzicale, o trecere interesanta de la clasic, la jazz, fusion sau rock. Din programul serii nu vor lipsi atat binecunoscutele piese “Purple Haze” sau “3rd Stone From The Sun” semnate de Jimi Hendrix cat si lucrarile legendarei trupe The Doors.

Cunoscut pentru tehnica, virtuozitatea și talentul sau unic si in acelasi timp apreciat pentru colaborarile de succes cu artiști precum Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush, Ron Carter şi Jack DeJohnette, Nigel Kennedy a adus noi perspective atat repertoriului clasic cat si celui contemporan fiind distins cu numeroase premii precum Outstanding Contribution to British Music, Best Male Artist of the Year la Premiile Brit, un premiu Vivement Dimanche Gold, numeroase Echo Awards și Switzerland’s Gold Rose of Montreux.

In concertul de la Bucuresti alaturi de quintetul sau, Nigel Kennedy va canta pe vioara Laufont Guarneri “del Gesu” ce detine un istoric impresionant. Instrumentul a fost realizat de Giuseppe Guarneri in 1736, in Cremona, Italia chiar peste strada atelierului lui Stradivarius. Desi mai putin cunoscute decat piesele delicate si atent finistate ale lui Stradivarius, viorile Guarneri au fost preferate de-a lungul timpului de mari violonisti precum Paganini, Brodsky, Heifetz, Stern, Kreisler si Zukermann, pentru caracterul lor salbatic, neslefuit, pentru forta si intensitatea sunetului lor.

La randul sau, Nigel Kennedy a inlocuit in mod surprinzator in 1990 vioara sa Stradivarius “he Cathedral”, cu Lafont Gaurneri, numita astfel dupa violonistul francez Charles Philippe Lafont, care a detinut-o la inceputul secolului XIX. La acea vreme, Lafont a considerat ca era instrumentul de care avea nevoie pentru a-l infrunta pe Paganini intr-un concurs. Desi invingator, Paganini a recunoscut superioritatea viorii Guarneri Lafont si a achizitionat el insusi o vioara Guarneri, cu care a cucerit marile scene europene.

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului din data de 2 aprilie, pot fi achizitionate la preturi cuprinse intre 80-250 lei in functie de categoria de loc. Acestea sunt disponibile in reteaua Vreau Bilet la Unirea Shopping Center et. 2, Libraria Mihai Eminescu, in str. Moise Nicoara nr. 18, in magazinele partenerilor comericali Inmedio si EuroGsm la Cora Lujerului, Bd. Ion Mihalache (langa Mega Image), Unirea Shopping Center parter (langa Stradivarius), in reteaua Eventim si online prin www.vreaubilet.ro si www.eventim.ro.

Extras din comunicatul Vreaubilet

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.