Spectacole in paralel la Teatrul Ion Creanga

In data de 20 martie, cu ocazia Zilei Internationale a Teatrului pentru Copii, Teatrul Ion Creanga va sustine doua spectacole in paralel: “Razboiul bucatelor” si “Palaria cu surprize”. Incepand din 2001, in peste 80 de tari, companiile teatrale sarbatoresc, alaturi de spectatorii lor, pe 20 martie, Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii.

Marcata la initiativa Asociatiei Internationale a Teatrului pentru Copii si Tineret (ASSITEJ), din care face parte si Teatrul Ion Creanga, aceasta zi speciala este o aniversare a artelor spectacolului pentru copii, precum si prilejul unei intalniri aparte intre creatori si public.
De la ora 10.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani nr. 53, se va reprezenta “Razboiul bucatelor” de Ioan Garmacea, o montare cu actori experimentati, costume inspirate si momente comice. In distributie se regasesc actorii: Cristian Irimia, Alexandrina Halic, Mihai Verbitchi, Miruna Ionescu, Camelia Andrita, Nicoleta Rusu, Marius Nanau, Voicu Hetel, Oliviu Bughiu, Daniel Tudorica, Ion Arcudeanu.

De la ora 10.30, in salonul Cerchez din cadrul Muzeului National Cotroceni se va juca spectacolul interactiv “Palaria cu surprize”, dedicat copiilor din scolile sectoarelor 5 si 6, invitate de organizatori. Distributia este formata din: Anca Zamfirescu, Eduard Jighirgiu, Claudia Revnic, Ionut Ciocea, Cristian Boeriu, Gabriel Coveseanu, Cristi Cretu, Ani Cretu, iar maestrul de ceremonii care va intampina copiii cu ganduri bune va fi directorul Teatrului Ion Creanga, domnul Cornel Todea.

Aceasta initiativa face parte din programul de pedagogie muzeala desfasurat de Muzeul National Cotroceni, intitulat Priveste, asculta, invata, destinat elevilor din ciclul primar, gimnazial si liceal, si vine in intampinarea cerintelor sistemului educativ.

Comunicat Teatrul Ion Creanga

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *