“Titanicul” se intoarce in format 3D

Odata cu comemorarea a 100 de ani de la tragedia Titanicului, impresionanta productie cinematografica a lui James Cameron se intoarce pe marele ecrane intr-o uimitoare re-masterizare in format 3D. Filmul, cu Leonardo Di Caprio si Kate Winslet in rolurile principale, va avea premiera pe 6 aprilie.

“Titanicul” lui James Cameron este o poveste de dragoste imbinata cu scene de actiune, care are loc in timpul primei calatorii a navei R.M.S. Titanic, mandria companiei White Star Line si, in acelasi timp, cel mai mare obiect in miscare care fusese vreodata construit. A fost cea mai luxoasa nava de linie a vremii sale – “nava viselor” – care a purtat spre moarte peste 1.500 de persoane in apele inghetate ale Atlanticului de Nord, la primele ore ale zilei de 15 aprilie 1912.

Dupa zeci de ani de cautare, epava Titanicului a fost descoperita in anul 1985 de catre o echipa de cercetatori condusa de Dr. Robert Ballard, rupta in doua bucati masive, la 12.378 de picioare sub nivelul oceanului. Descoperirea a raspuns mai multor intrebari despre soarta uriasei nave, alimentand, in acelasi timp, controversele si fascinatia care au invaluit aceasta intamplare tragica timp de zeci de ani.

Inspirandu-se din spectrul sau urias de pe fundul marii, James Cameron a creat o poveste de dragoste care se intrepatrunde cu detalii fascinante despre nava si calatoria sa unica pentru a umaniza simbolismul sau legendar. Gratie tehnicii cinematografice avansate, publicul va ridica ancora odata cu Titanicul. Insa, in ciuda tehnologiei moderne, filmul este – si va ramane – o puternica poveste de viata.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *