Nou la Meteor Press: “Evenimente care au schimbat lumea”

La inceputul primaverii, Editura Meteor Press va propune un nou titlu din colectia “…care au schimbat lumea”. Dupa Conflicte, Inventii si Oameni care au schimbat lumea, a venit randul Evenimentelor sa fie analizate prin prisma impactului avut asupra evolutiei umane. E vorba de acelasi autor, Rodney Castleden si de aceeasi documentare impresionanta.

Cartea este structurata cronologic, parcurgand perioada lumii antice, evul mediu si renasterea, epoca luminilor, secolul al XIX-lea si lumea moderna pana la atentatele din 11 septembrie 2001 si cutremurul din Oceanul Indian de pe data de 26 decembrie 2004.

Evenimente care au schimbat lumea beneficiaza de privirea lucida si expunerea concisa a unui mare pasionat de geografie, istorie si arheologie. Reteaua fina de conexiuni cauzale este identificata si urmarita de-a lungul istoriei omenirii pana la cele mai recente si inedite consecinte.

RODNEY CASTLEDEN ne poarta cu el, intr-un stil antrenant si plin de verva, pe ademenitoarele cai ale evolutiei materiale, spirituale si filozofice a omenirii, provocandu-ne sa ne aplecam cu mai multa atentie asupra unor momente cruciale din viata inaintasilor nostri, fara de care totul ar fi fost altfel. O lectura fascinanta, care cheama la reflectie asupra rolului major al unor evenimente politice, sociale, catastrofe naturale, inventii, descoperiri, realizari stiintifice, artistice, literare.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.