Strada Fictiunii a implinit un an

Editura ALLFA a sarbatorit in Centrul Vechi al capitalei, mai exact in Godot Cafe Teatru, un an de la lansarea colectiei Strada Fictiunii printr-un dublu eveniment: organizarea unui Scavengers Hunt si lansarea unui roman de exceptie – “Cevengur”, de Andrei Platonov, “diamantul coroanei”, dupa cum l-a numit directorul editorial al Grupului All, Viorel Zaicu.

Nu am putut ajunge la ora 16.30 la Godot pentru a vedea cum se desfasoara Scavengers Hunt-ul, insa am aflat ca patru echipe, cu cate 6-8 membri fiecare, conduse de unii dintre cei mai cunoscuti bloggeri Elena Ciric (elenaciric.ro), Raluca Popa (raluxa.com), Toma Nicolau (tomanicolau.ro) si Alexandru Tunaru (tunaru.ro) au acceptat provocarea de a participa, miza jocului fiind realizarea unui nou vizual pentru colectia Strada Fictiunii, pe care Editura ALLFA il va folosi timp de un an pentru strategia de comunicare in mediul online.

Castigatoare a fost desemnata echipa condusa de Toma Nicolau, care a rezolvat in timp record task-urile date. Participantii au primit premii de la Editura ALLFA si partenerii ei: Evolio (evolio.ro), Biciclop (ciclop.eu).

In partea a doua a evenimentului a avut loc lansarea unui roman-eveniment si anume “Cevengur”, de Andrei Platonov, iar Maria Coman (realizator Antena 3), Antoaneta Olteanu (profesor universitar), Costi Rogozanu (critic), Viorel Zaicu (Director editorial Grupul Editorial ALL) si Mario Demezzo (Vicepresedinte Grupul Editorial ALL) au vorbit despre aceasta carte deosebita. Personal, ajunsesem cu lectura abia la jumatate in seara evenimentului, asa ca am avut parte si de niste “spoilere”. 🙂 Ulterior, actorul Vlad Logigan a citit doua fragmente din roman.

“Cevengur nu e o carte pe care sa o citesti seara, la culcare. Cevengur e o carte despre oameni, despre oameni obisnuiti, carora niciun sistem nu le e de fapt de folos. Poate de aceea intrebarea unuia dintre eroi, ce e ala Cevengur, comunism sau viceversa, arata de fapt ca indiferent de sistem, pentru oameni lucrurile sunt la fel.”, a spus Maria Coman

Seara s-a incheiat cu un recital sustinut de Dan Teodorescu (Taxi), care ne-a inveselit nu doar cu piesele sale – “Cele doua cuvinte”, “Strada mea c-un singur bec”, “Te vad in toate femeile” – ci si cu glume si autoironii (“Asta putea sa fie o seara culturala reusita. Dar m-au chemat si pe mine.” 🙂 ), in stilu-i caracteristic.

La multi ani, Strada Fictiunii, sa cresti frumos!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.