Filmul de joi: “Copacul vorbitor”

Filmul “The Speaking Tree/Copacul vorbitor” (regia Natasha de Betak, SUA, 2007), prezentat la AFF 2009, in programul special PANORAMA, va rula pe 12 aprilie, de la ora 18.00 in Sala Studio din Piata Huet nr.12, Sibiu. Evenimentul este organizat de Astra Film-CNM Astra Sibiu.

Filmul ne prezinta, in tonuri de sepia, destinul neobisnuit al unui barbat pe nume Deva, traind in regiunea Kutch (nord-vestul Indiei). Mama natura i-a luat mintile, in timp ce-si plimba camilele prin desert. Ca urmare a acestui eveniment, sotia l-a parasit, impreuna cu copilul, iar rudele sale l-au inlantuit de un copac.

Dupa mai bine de un deceniu, mama natura creeaza un cutremur care distruge intreaga regiune, lasand in urma sute de mii de victime. Paradoxal, Deva isi recapata sanatatea mintala dupa aceasta calamitate. Insa uneori, in fata haosului lumii moderne, nebunia este cel mai sigur refugiu.

Regizoarea Natasha De Betak l-a urmarit timp de cinci ani, plina de (com)pasiune, pe Deva, un personaj absolut remarcabil, care are acum de ales intre “normalitate” si “nebunie”. Interviurile cu membrii familiei sale si imaginile ce surprind viata rurala din India de azi contribuie la acest portret empatic, profund si splendid vizual.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *