18-23 iunie 2012: Crime Fiction Workshops

Daca doriti sa descifrati misterele scrierii unui roman de fictiune, sunteti invitati sa participati la Crime Fiction Workshops, care se vor desfasura la Rasnov, in perioada 18-23 iunie 2012. Astfel, scriitorii incepatori sau profesionisti de literatura mystery & thriller vor putea participa la doua ateliere de creative writing pe zi.

Scrierea creativa are definitii din cele mai diverse. De la tehnica scrisului si abilitatea in sondarea textului, pana la redarea unor subtilitati de stil sau perceptia corecta a metaforizarii. Suna complicat? De fapt, nu e deloc asa. Cursul se bazeaza pe ideea interactivitatii si a relaxarii, oferind o cale de a va incerca limitele, reactiile, stilul si hotararea in scris.

Atelierul este precum un psiholog bun, va lasa pe voi sa faceti toata treaba, sa cautati, sa rascoliti, sa cotrobaiti prin toate cotloanele pana va gasiti propriile raspunsuri, stilul si propria voce. Nu mai vorbim despre faptul ca spatiile de desfasurare vor fi dintre cele mai variate si originale. Ce parere aveti despre un atelier de creative writing la miezul noptii in Cetatea Rasnov? Dar in inima unei pesteri, totul la lumina facliilor? Surprizele se vor tine lant, toate concepute special pentru a va ajuta sa va descatusati imaginatia si sa va descoperiti propria voce.

Temele ce vor fi abordate la atelierele de creative writing sunt urmatoarele: alegerea subiectului si a personajelor, planificarea actiunii, dialogul, teme celebre, scenaristica, manipulare, media, ghid editorial, sfaturi practice pentru tinerii autori, plotul istoric, despre serviciile secrete la noi si in lume, filme celebre realizate dupa romane celebre, istorie si crime fiction, medicina legala, arme albe si arme de foc, etc.

Conferentiarii care vor sustine atelierele sunt specialisti cu multa experienta in domeniu. Printre ei ii amintim pe: George Arion, Bogdan Ficeac, Monica Ramirez, Bogdan Hrib, Tony Mott, Daniel David, Mireille Radoi, Lucia Verona, Oana Mujea, Razvan Dolea, Octavian Buda. In fiecare zi vor avea loc proiectii de film si discutii pe diferite teme.

Locurile sunt limitate la 25 de participanti, in ideea ca fiecare cursant in parte sa beneficieze de atentia deplina a tuturor conferentiarilor.

Servicii incluse:

-Cazare si mic dejun la pensiune in regim de 3 margarete
-Acces la toate atelierele taberei Crime Fiction Workshops
-Materialele si locatiile necesare pentru buna desfasurare a atelierelor
-Acces in Cetatea Rasnov si la evenimente pe toata perioada Mystery & Thriller Festival 2012
-Publicarea nuvelei finale intr-o antologie care va reuni lucrarile participantilor la tabara
-Premii pentru cele mai bune 3 nuvele la finalul taberei
-Calitatea de membru al Romanian Crime Writers Club si scutirea de cotizatie pe o perioada de 2 ani
-Reducere de 30% pentru cartile editurii Crime Scene si Tritonic

Pentru a primi regulamentul si conditiile de participare, va invitam sa va inscrieti pe www.crimefest.ro. Programul final va fi anuntat prin email cu cel putin 10 zile inainte de inceperea taberei de creatie.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *