30 aprilie-2mai: Festivalul International Shakespeare

Intre 30 aprilie si 2 mai, publicul bucurestean are sansa de a vedea “Hamlet”, “Romeo si Julieta” si “Orô De Otelo”, in viziunea a trei mari regizori contemporani: Nikolay Kolyada – renumit pentru creatiile sale provocatoare, Oskaras Koršunovas – unul dintre cei mai premiati regizori contemporani si Eugenio Barba – regizorul pentru care teatrul este expresia simbolica a unei comunitati, vin la Bucuresti.

Teatrul Odeon – Sala Majestic, Teatrul Bulandra – Sala Liviu Ciulei si Sala ArCuB vor fi gazdele editiei din acest an a Festivalului International Shakespeare la Bucuresti.

Marti, 1 mai, ora 12.00, la Sala ArCuB, va avea loc Conferinta de presa – Intalnire cu regizorii Nikolay Kolyada si Oskaras Koršunovas, un dialog despre rolul regizorului in teatrul contemporan. Kolyada si Koršunovas sunt deopotriva creatori de spectacole si manageri de companii teatrale.

In aceeasi zi, la Teatrul Bulandra (Sala Liviu Ciulei), ora 18.00, OKT/Teatrul Municipal Vilnius (Lituania) va prezenta spectacolul Romeo si Julieta de W. Shakespeare, in regia lui Oskaras Koršunovas.

Oskaras Koršunovas spune despre spectacolul Romeo si Julieta:
“Ceea ce ma intereseaza mai mult la aceasta tragedie este cum dragostea poate triumfa intr-o atmosfera de ura sau razboi, ca la Verona. Pentru zei, dragostea se naste din ura, ca o modalitate de a o invinge. Poate ca ura insasi se naste din nimic. Exemplul familiilor Montague si Capulet este elocvent, odata ce nimeni nu stie motivul dusmaniei dintre ele.
In aceasta productie am vrut sa analizez cum ura se naste din diferente si devine trasatura comuna. Simt ca ura este fundamentul pe care se construieste infruntarea dintre Montague si Capulet. Este un fapt inselator, care ii indeparteaza si mai tare. Toate societatile par sa se subdivizeze astfel. Dragostea neaga diferentele dintre oameni. Numai ea ne poate arata ca in esenta nu exista conflict intre clanuri. Dragostea creeaza libertate, iar in libertate nu exista contradictii.”

Mai multe detalii gasiti pe www.arcub.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.