Cvartetul Ad Libitum lanseaza primul CD in noua formula

CD-ul “Ad Libitum Primus” nu asteapta decat savorile cele mai alese ale primaverii pentru a fi lansat. Spring Music Flavours este titlul evenimentului care va prilejui urmatorul recital al Cvartetului Ad Libitum, acela care va celebra si lansarea CD-ului. Un eveniment pentru relatii de elita, organizat de Lanto Arte si Quartz Media Production in 22 aprilie la Ateneul Roman, cu incepere de la ora 18.30.

Constelatia sonora denumita Ad Libitum este alcatuita din violonistii Alexandru Tomescu, Serban Mereuta, violistul Bogdan Bisoc si violoncelistul Filip Papa.

Pe langa virtuozitatea si talentul celor patru muzicieni, ceea ce garanteaza succesul CD-ului “Ad Libitum – Primus” este colaborarea cu inginerul de sunet german Jakob Haendel – un expert pe care il recomanda nu doar premiul Grammy obtinut, ci si faptul ca a lucrat cu mari muzicieni ai lumii, printre care Joshua Bell sau Gidon Kremer.

Ad Libitum este o constelatie care s-a format in aproximativ 8.280 de zile, adica in 23 de ani. Structura initiala a cvartetului a fost alcatuita din Adrian Berescu, Serban Mereuta, Bogdan Bisoc si Filip Papa. Armoniile lor au interferat pentru prima oara la Iasi, aduse laolalta de prof. Bujor Prelipcean, prim-violonist al Cvartetului Voces. Ad Libitum a fost modelat apoi de ciocnirea cu alte mari constelatii care poarta nume sonore precum „Fine Arts Quartet”, „Amadeus Quartet” sau „Juilliard Quartet”. Recunoasterea absoluta au obtinut-o in 1997 in urma Concursului de la Evian, cea mai renumita competitie de profil, unde au obtinut: Marele Premiu, Premiul Presei Internationale si Premiul Mecenatului Muzical.

In urma cu un an violonistul Adrian Berescu a fost desprins din constelatia Ad Libitum de o intorsatura tragica a destinului. Dupa aceasta pierdere Alexandru Tomescu a reintregit configuratia muzicala. Au inceput un nou drum si un nou destin, al carui simbol este primul compact disc in aceasta noua formula: Ad Libitum Primus.

Dupa concertul din 22 aprilie de la Ateneul Roman va urma un eveniment la Sibiu, in 24 aprilie, la Sala Thalia.

Cele doua recitaluri sustinute de Cvartetul Ad Libitum se asociaza cu programul “Tinerii la Repetitii” initiat de Liternet.ro. Astfel, in dimineata zilei de 22 aprilie, bucurestenii vor putea urmari recitalul in cadrul unei repetitii deschise programata pentru ora 14.30. La Sibiu, repetitia deschisa are loc in 24 aprilie de la ora 15.00.

Biletele se gasesc pe www.eventim.ro.

Comunicat Quartz Media Production

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.