“Corbul” cu John Cusack are premiera in Romania pe 27 aprilie

Cand o mama si o fiica sunt gasite ucise cu brutalitate in casa lor din Baltimore, in secolul al XIX-lea, detectivul Emmett Fields (Luke Evans) face o descoperire socanta: crima seamana cu cea dintr-o povestire publicata in ziarul local. Povestirea, scrisa cu detalii sangeroase, face parte dintr-o colectie a scriitorului aspirant si inadaptat social… Edgar Allan Poe (John Cusack).

Dar, chiar in timp ce Poe se afla in interogatoriul politiei, are loc o alta crima, si aceasta inspirata tot de o populara povestire de-a acestuia. Field intelege rapid ca ucigasul foloseste scrierile lui Poe ca inspiratie pentru masacrele sale, asa ca apeleaza la ajutorul scriitorului pentru a-l opri. Dar, cAnd iubita autorului (Alice Eve) e in pericol sa devina urmatoarea victima a criminalului, miza creste enorm, iar creatorul povestilor cu detectivi isi pune la bataie propriile abilitati de deductie pentru a incerca sa rezolve acest caz inainte de a fi prea tarziu.

“Corbul/The Raven”, regizat de James McTeigue (“V for Vendetta”), dupa un scenariu de Hannah Shakespeare si Ben Livingston, va avea premiera in Romania pe 27 aprilie, in urmatoarele spatii:

Bucuresti: Grand Cinema Digiplex Baneasa, Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Movieplex
Cinema City: Cotroceni, Sun Plaza, Arad Atrium, Arad Galeria, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Pitesti, Timisoara, Tirgu Mures
Cityplex: Brasov
Odeon Cluj
Oradea: Lotus, Cortina
Satu Mare
Slatina

“Nu rezonez intotdeauna cu un scenariu, dar acesta mi-a placut imediat ce l-am citit. Nu s-a facut cu adevarat un film despre Poe. Au fost filme despre povestile create de el, dar nici unul nu a combinat si aspecte care tin de viata personajului real. In filmul nostru intrezarim viata lui Poe, dar ceea ce m-a atras cu adevarat la scenariul creat de Ben si de Hannah a fost personajul criminalului in serie care aplica metodele de a ucide imaginate de Poe, apoi faptul ca Poe devine, la randul lui, un personaj al povestii. Mi s-a parut o abordare foarte interesanta.”, spune regizorul.

Desi McTeigue, la fel ca si producatorii, ar fi vrut ca filmul sa fie turnat chiar pe strazile din Baltimore, unde Poe si-a trait ultimele zile din viata, dar, din nefericire, acel peisaj nu mai exista, pentru ca incendiul din 1914 a distrus aproape complet partea veche a orasului. Nici Montreal sau New Orleans nu s-au potrivit, asa ca producatorii au decis sa mearga in Europa, oprindu-se in cele din urma in Budapesta. Acolo s-a flmat aproape trei sferturi din film, timp de patru saptamani, in special exterioare, scena balului si exterioarele de biserica, iar restul s-a filmat in Serbia, scene de interior in platouri, dar si scena de la teatru si fascinanta urmarire din tuneluri.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.