Festival pentru tineret: “Shakespeare’s Heritage”

Editia 2012 a Festivalului International de Teatru pentru Tineret “Shakespeare’s Heritage” va avea loc in Bucuresti la Teatrul de Comedie, in perioada 4-6 mai. Aceasta editie va avea in repertoriul de concurs Shakespeare – ca sursa tematica permanenta si specific acestui an vor fi dramaturgi irlandezi, precum si categoria “musical”. Juriul va fi format din actorul George Mihaita (Presedinte juriu), prof. dr. Tania Filip (UNATC), Vlad Cristache (regizor), Krista Sandu (UNATC – coregrafie) si Iany Panait (UNATC – actorie).

Festivalul va debuta pe 4 mai cu o serie de workshopuri interactive de miscare scenica si coregrafie, precum si excercitii de arta actorului pe fragmente din W. Shakespeare, sustinute de membrii juriului si de alti specialisti, pentru trupele inscrise in festival.

In ziua de 5 mai trupele de teatru pentru tineret isi vor desfasura spectacolele la Teatrul de Comedie, iar accesul este gratuit. Pe 6 mai, festivalul va aduce pe strazile din Centrul Vechi al Bucurestiului atmosfera epocii lui Shakespeare prin parada costumelor de epoca. Liza Panait, Ilona Micu, impreuna cu viitoarele studente la design vestimentar Diana Craciun si Nicole Halmagy au creat pentru acesta editie a festivalului rochii de inspiratie elisabethana cu un aport discret de originalitate.

Festivalul Shakeaspeare’s Heritage se bucura de sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, Primariei Sectorului 1, Ministerului Culturii si Patrimoniului National, ICR, Teatrului de Comedie, UNATC, sectiei de Amenajarea si Planificarea Peisajului – Facultatea de Urbanism si a unui grup de sponsori – Oxford University Press, SITKA, OKIAN, UNISCAN, MacMillan Romania si Carturesti. Sustinatori ai acestui proiect inter-cultural – Forward ID.

Program:

5 mai
1. 10:00 – 11:15 trupa Orpheus cu A Midsummer Night’s Dream de W. Shakespeare
2. 11:30 -12:15 trupa The Deeds cu The Taming of The Shrew de W. Shakespeare
12:30 – 13:30 Pauza de pranz
3. 13:30 – 14:15 trupa Catharsis cu Somewhere, Sometime dupa West Side Story de Arthur Laurent
4. 14:30 -15:15 trupa Floria cu Saint Joana – improvisation exercise , dupa George Bernard Shaw
5. 15:30 – 16:15 trupa Rising Star cu The Taming of the Shrew de W. Shakespeare
6. 16:30 -17:15 trupa The Deeds cu My Fair Lady (musical) dupa Pygmalion de B. Shaw

6 mai
10:00 – 11:00 Parada costumelor de epoca in Centrul Vechi al Bucurestiului

Pagina oficiala de Facebook a eveniemntului este http://www.facebook.com/FestivalShakespearesHeritage

Comunicat Forward-ID

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *