Personajele lui Caragiale sunt analizate la TVR Cultural

Realizatoarea Ioana Dragan (foto) va invita sa urmariti miercuri, 25 aprilie, de la ora 19.00, la TVR Cultural, o noua dezbatere dedicata Anului Caragiale. Moderatoarea ii va avea ca invitati in platou pe scriitorul Mihai Ispirescu si pe sculptorul Ioan Bolborea, autorul ansamblului monumental “Caragialiana – Caruta cu paiate”.

Dezbaterea programata pentru miercuri se va desfasura in duplex cu studioul teritorial TVR Craiova, de unde va interveni in direct regizorul Mircea Cornisteanu. Tema acestei dezbateri este lumea personajelor si tipurile create de marele scriitor roman, despre perenitatea lor si despre reprezentarea acestora in spatiul public.

Dezbaterile moderate de Ioana Dragan fac parte din programul special pe care TVR Cultural l-a pregatit pentru anul 2012, pentru a marca implinirea a 160 de ani de la nasterea scriitorului I.L. Caragiale si 100 de ani de la moartea celui mai mare dramaturg roman. Editiile precedente i-au avut ca invitati pe criticul literar Ion Bogdan Lefter, actorul Ion Caramitru (directorul Teatrului I.L. Caragiale din Bucuresti), prof. univ. dr. Stefan Cazimir, prof. univ. dr. Ion Vartic, criticul si istoricul literar Dan C. Mihailescu si regizorul de teatru Ada Lupu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.