“A noua poarta” se deschide la Antena 1

La Antena 1 vine in seara de duminica 29 aprilie, ora 23.45, filmul “A noua poarta/The Ninth Gate” (horror/thriller, SUA, 1999) in regia lui Roman Polanski, cu Johnny Depp, Frank Langella si Lena Olin. Filmul a castigat, printre altele, premiul pentru Cea mai deosebita realizare europeana in cinematografia mondiala la Premiile Academiei Europene in 1999.

“A noua poarta” este povestea unui anticar pe nume Dean Corso, specializat in gasirea de carti rare, care primeste o comanda neobisnuta: sa dea de urma ultimelor doua exemplare din “Cele noua porti catre regatul umbrelor”, o carte din secolul al XVII-lea despre care se spune ca ar avea ilustratii criptice la a caror realizare ar fi contribuit insusi Satana.

Cartile rare sunt atractia colectionarilor bogati, iar Corso isi cunoaste foarte bine meseria: are cunostintele, nervii de otel si lipsa de scrupule necesare incheierii oricarui fel de tranzactii. Acesta este motivul pentru care Boris Balkan, savant demonolog, ii ofera o suma generoasa ca sa gaseasca acest manual de invocatii satanice. Cum Corso crede in bani, nu in Satana, iar Balkan se dovedeste convingator, anticarul pleaca intr-un periplu prin Europa si in cele din urma gaseste cartea.

Adevarata aventura incepe cand, aflat in posesia cartii, anticarul isi da seama ca a patruns intr-o lume tenebroasa plina de capcane si tentatii, de intalniri si intamplari bizare, in care moartea pandeste la fiecare colt…

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *