Curtea Veche lanseaza un volum al Margaretei Paslaru

Margareta Paslaru se infatiseaza, dupa mai bine de 50 de ani de cariera artistica, si in ipostaza de scriitoare, anunta un comunicat al Editurii Curtea Veche. Volumul “Eu si Timpul. Viata, vocatie, viziune”, in pregatire la Curtea Veche Publishing, reprezinta un minidocumentar al experientelor traite de una dintre cele mai importante figuri ale scenei romanesti.

Lansarea cartii va avea loc luni, 7 mai, incepand cu ora 18.30, in holul mare al Muzeului Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu – Piata Universitatii), si va reuni, spre deliciul publicului, arta scrisului, a picturii, a sculpturii si a cantului. Invitati vor fi criticul de film Magda Mihailescu, realizatoarea TV Elise Stan si Constantin Vlad, redactor-sef al editurii Curtea Veche.

Pentru seara lansarii, Margareta Paslaru, in acompaniamentul muzicianului Calin Grigoriu, va interpreta o compozitie proprie, pe care o veti recunoaste, pe versuri de Virgil Carianopol. Aceasta nu va fi, insa, singura surpriza. Preocuparea artistei pentru cultivarea tinerelor talente muzicale este deja bine cunoscuta, iar in acest an “Premiul Margareta Paslaru pentru Originalitate Interpretativa”, in valoare de 1000 de dolari, va fi decernat in cadrul lansarii volumului “Eu si Timpul”. Artista cedeaza drepturile ce i se cuvin in contul premiului anual, fondat la aniversarea a 40 de ani a Festivalului Mamaia (2010).

In “Eu si Timpul. Viata, vocatie, viziune”, Margareta Paslaru reuseste sa surprinda cinematografic si sa redea cu sensibilitate momente reprezentative din viata si cariera sa, impletite inseparabil prin intensitatea trairilor, prin colegii deosebiti, dar mai ales prin dedicarea ce a caracterizat-o intotdeauna. Cititorii vor fi bucurosi sa descopere in cartea autobiografica 100 de ilustratii din arhiva personala, multe dintre ele prezentate publicului in premiera.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.