Festivalul de Teatru de la Caracal incepe maine

Miscarea de Rezistenta organizeaza, impreuna cu Primaria Orasului Caracal, cea de-a doua editie a Festivalului de Teatru de la Caracal (29 aprilie – 6 mai 2012), o editie cu spectacole valoroase, avand scopul de a strange impreuna comunitatea si breasla teatrala in numele valorii. Editia, care se va desfasura la Teatrul “Stefan Iordache” din Caracal, este dedicata celei mai complexe personalitati a teatrului romanesc, de care este legata si modernitatea lui – Liviu Ciulei, care a disparut dintre noi in toamna anului 2011.

La Caracal vor fi prezente teatre de prestigiu: Teatrul OKT / Vilnius City Theatre, Teatrul Bulandra, Teatrul National Bucuresti, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, cu spectacole semnate de mari regizori si scenografi avandu-i in distributie poate pe cei mai mari actori din Romania, spectacole care s-au impus prin valoare si longevitate. Editia 2012 are doua componente noi: una, internationala, prin prezenta trupei uneia dintre cele mai importante figuri mondiale ale regiei de teatru, Oskaras Korsunovas. Cea de a doua inseamna sustinerea producatorilor de teatru care inteleg sa investeasca constant in miscarea de teatru. Unul dintre acestia este ARCUB.

Editia din 2012 a festivalului va fi deschisa de spectacolul Teatrului OKT / Vilnius City Theatre “Maestrul si Margarita”, dupa Mikhail Bulgakov, in regia lui Oskaras Korsunovas, ca un omagiu in memoria marelui artist Stefan Iordache.

Festivalul va continua cu spectacolul “Casatoria” de Gogol, in regia lui Yuri Kordonsky la Teatrul Bulandra, in data de 30 aprilie, cu Spectacolul Eveniment “Caramitru – Malaele, cate-n luna si in stele” cu participarea muzicianului Adrian Naidin, in data de 1 mai, cu spectacolul “Love stories” de Radu F. Alexandru la Teatrul Metropolis, in regia lui Claudiu Goga, in data de 2 mai, cu spectacolul “Pyramus & Thisbe 4 You” dupa William Shakespeare, in regia lui Alexandru Dabija de la Teatrul Odeon, in data de 3 mai, cu spectacolul “O lume pe dos”, in regia Iarinei Demian, spectacol produs de ARCUB, in data de 4 mai, cu spectacolul “O scrisoare pierduta” de I.L. Caragiale, pusa in scena la Teatrul de Comedie de Alexandru Dabija, in data de 5 mai. Spectacolul “Egoistul”, de Jean Anouilh, in regia lui Radu Beligan la Teatrul National din Bucuresti, va inchide Festivalul de Teatru de la Caracal in data de 6 mai 2012.

Pe langa aceste spectacolele mari ale teatrului romanesc, doua superbe expozitii de fotografie ii vor insoti pe spectatori pe tot parcursul festivalului: “Liviu Ciulei” si “Romanatul de altadata”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *