Romania merge din nou la Producers on the Move

Producatorul Monica Lazurean-Gorgan va participa la editia din acest an a programului organizat de European Film Promotion in cadrul Festivalului International de Film de la Cannes (16 – 27 mai 2012). Infiintat in 2000, Producers on the Move este unul dintre cele mai cunoscute programe de promovare a talentelor din industria cinematografica europeana implementate de reteaua European Film Promotion, la care APFR a aderat in 2006.

Programul, care se desfasoara pe parcursul a patru zile, da ocazia celor 25 de producatori selectati sa isi prezinte proiectele in fata industriei internationale de film, precum si sa intre in contact cu cei mai importanti reprezentanti ai cinematografiei.

Monica Lazurean-Gorgan este producator si cofondator al casei de productie de film 4 Proof Film. Monica a produs atat filme de scurt metraj, precum COLIVIA de Adrian Sitaru, film multipremiat la diverse festivaluri de film internationale, dar si lung metraje, printre care se numara VISUL LUI ADALBERT de Gabriel Achim sau DOMESTIC de Adrian Sitaru, film aflat in postproductie.

“Atunci cand esti selectat intr-un program ca Producers on the Move nu poti decat sa te bucuri, deoarece este o sursa importanta de inspiratie pentru proiectele pe care le dezvolti. Intalnesti oameni cu care imparti acelasi idei si energie pentru viitoare filme, esti la curent cu ceea ce se intampla in Europa. Iti da incredere in ceea ce faci si este o alta forma de a-ti confirma ca eforturile si energia ta sunt indreptate spre proiecte de film care merita toata atentia cuvenita”, a declarat Monica.

Pana in prezent, Romania a fost reprezentata in cadrul acestui program prin producatorii: Oana Giurgiu (2008), Daniel Mitulescu (2009) Dan Burlac (2010) si Ada Solomon (2011). Anual, prezenta Romaniei in programul Producers on the Move a fost sustinuta de catre Centrul National al Cinematografiei.

Extras din comunicatul APFR

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *