Seara José Saramago: lansare de carte si proiectie de film

Doua evenimente legate de autorul portughez José Saramago vor avea loc marti, 8 mai, la Cinemateca Eforie din capitala (Strada Eforiei, nr. 2): o lansare de carte si o proiectie de film, la care Editura Polirom, Institutul Cultural Roman si Ambasada Portugaliei la Bucuresti spera sa va aiba alaturi.

La ora 18.00 va avea loc lansarea celui mai nou volum semnat de José Saramago, “Cain”, aparut recent la Editura Polirom in seria de autor dedicata scriitorului portughez recompensat cu Premiul Nobel pentru Literatura in 1998. Vor prezenta: Cristian Teodorescu si Bogdan Alexandru-Stanescu.

La ora 19.00 veti putea vedea proiectat documentarul “José e Pilar”, de Miguel Gonçalves Mendes in cadrul Festivalului de Film European, cu sprijinul Institutului Camões. Documentarul prezinta ultimii doi ani din viata romancierului portughez José Saramago alaturi de sotia sa, Pilar del Río. Filmul urmareste viata lor plina de calatorii intortocheate, pasiunea pe care el o traieste in finalizarea capodoperei “Calatoria elefantului” si felul in care dragostea pe care si-o poarta le asigura sprijinul necesar in toate incercarile. Descoperim un alt Saramago, dovedind ca geniul si simplitatea sunt, intr-adevar, perfect compatibile.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *