Expozitie de ilustratii de carte: “Pasarea maiastra”

Editura Vellant va invita luni, 14 mai, ora 18.30, in ceainaria Carturesti Verona la vernisajul expozitiei PASAREA MAIASTRA de Cristiana Radu, Nura El-Sayed si Madalina Andronic. “Pasarea maiastra” este un proiect care isi propune sa readuca povestile romanesti in atentia cititorilor prin ilustrarea si reinterpretarea lor vizuala de catre diversi artisti romani contemporani.

Plansele care stau la baza titlurilor incluse in colectia “Pasarea maiastra” sunt scoase acum la lumina pentru a fi studiate pe indelete de cei care sunt curiosi cu privire la munca si inspiratia din spatele unei carti ilustrate.

Trei povesti, trei stiluri si trei viziuni diferite sunt aduse impreuna in cadrul expozitiei, pentru a reflecta extraordinarul potential al basmului insotit de ilustratie.

Lucrarile prezentate de Cristiana Radu, Nura El-Sayed si Madalina Andronic spun o poveste a lor, care duce mai departe si imbraca in haine noi basmele de Ion Creanga, Mihai Eminescu si Ioan Slavici, apropiindu-i pe cei mici de textul clasic.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.