Final de Rocklaureat: Wilder pleaca in turneu cu Trooper

Porniti in cautarea unei trupe care sa ii insoteasca in viitorul turneu, care va avea loc in toamna acestui an, targovistenii de la Trooper au organizat pe 11 mai in Clubul Fabrica din capitala un… Rocklaureat. In cadrul evenimentului, trei trupe de liceeni au interpretat cateva piese care sa le aduca voturile necesare pentru a castiga.

Wilder, Sounds In The Attic (SITA) si Anarchy au fost cele trei formatii care s-au luptat in note muzicale, insa doar una si anume Wilder (foto sus) si-a castigat dreptul de a merge in turneu cu trooperii. Am ajuns in club chiar de la inceput, tocmai pentru a asculta toate trupele, desi mari sperante nu aveam ca o sa aud ceva care sa ma impresioneze. Cu toate ca intentii bune au avut toti cei intrati in concurs, iar cei de la Wilder mi s-au parut chiar decenti, n-as putea spune ca viitorul rockului arata spectaculos. Insa, avand in vedere ca membrii trupelor sunt abia niste adolescenti, in cativa ani, cu multa munca si dedicare, probabil ca vor ajunge la rezultate mai bune. Speranta ramane, avand in vedere ca mai tarziu Balaur chiar imi spunea ca daca ii auzeam pe ei (Trooper) cantand la 16 ani, n-as mai fi venit niciodata la concertele lor. 😀

Ce-i drept, nu-i stiu de la 16 ani, ci de pe la vreo 21, si atunci pot sa va spun ca erau deja bine inchegati ca grup si stiau sa cante bine. 🙂 Lucru pe care l-am vazut inca o data la finalul Rocklaureatului, cand au urcat si ei pe scena pentru aproximativ 90 de minute si au aratat audientei ce inseamna cu adevarat o trupa de rock.

Au cantat tot felul de piese, incepand de la primul album, aparut acum 10 ani (si cred ca si peste 20 de ani “Strigat”si “Tari ca muntii” vor fi stiute de public vers cu vers fara greseala) si pana la ultimul aparut anul trecut, iar publicul format in cea mai mare parte din adolescenti a cantat cu trupa, a cerut cu voce tare diverse piese si chiar s-a lansat intr-un pogo de zile mari de cateva ori, incat la un moment dat Coiot, privind usor ingrijorat in jos, a zis ceva de genul: “Sa nu va raniti, prieteni!” 🙂

Dar “prietenii” nu aveau nicio problema, cantau odata cu Coiot si se agitau in continuare, cand Balaur se apropia de marginea scenei veneau gramada sa-i atinga chitara macar cu un deget, de parca voiau sa se conecteze la energia ei, cativa se ingramadeau sa atinga coardele chitarei lui Laurentiu, iar pe Oscar mai sa-l traga jos de pe scena cu tot cu bass.

Dar asa e la concertele Trooper, din moment ce dinspre membrii trupei vin permanent vibratii pozitive, muzica frumoasa, veselie, glume, oricat de trist sau de stresat te-ai duce la concert, pe parcursul lui iti iei energie de la cei cinci de pe scena si pleci ca nou, cu un zambet pana la urechi si cantand de nebun in capul tau: “Si asa vom fi, pana vom muri/Prieteni buni pe viata”.

A doua zi, pe 12 mai, trooperii au ajuns in Iasi, urmatoarele opriri fiind pe 26 mai in Bucov, la Free Fest III, pe 9 iunie in Mamaia, la Seawolves Bike Fest 5, iar pe 16 iunie ii vom vedea tot in Bucuresti, la OST Fest, unde vor imparti scena cu Manowar, Europe si HolyHell.

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Trooper 11 mai/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.