Lansare de carte: “Lucruri care nu pot fi spuse altfel”

Editura Humanitas va invita luni, 14 mai, ora 18.30, la Clubul Taranului Roman, Muzeul Taranului Roman (Kiseleff nr. 3) la evenimentul de lansare a cartii “Lucruri care nu pot fi spuse altfel” de Andrei Gorzo, urmata de o dezbatere despre cinematografia romaneasca din ultimii ani. Vor vorbi: Sorin Botoseneanu, Andrei Rus si Andrei Gorzo.

“Cinefilii care asteptau o explicatie convingatoare pentru succesul “noului cinema romanesc” pot fi, in fine, satisfacuti. Andrei Gorzo alege calea dificila pentru a defini formula stilistica proprie acestui cinema, folosindu-se de cele mai autorizate teorii ale filmului pentru a demonstra ca in spatele formulei se afla o ontologie, o epistemologie si o estetica.
Stapan pe un instrumentar teoretic de mare finete, el se angajeaza cu eleganta intr-un duel de idei in care ridiculizeaza tentativele naive, empirice, comode sau senzationaliste de a explica acest fenomen. Cei care se tem ca verva, impetuozitatea si panasul cronicarului admirat in rubricile saptamanale s-ar fi putut ofili sub povara teoretica pot fi linistiti: farmecul scrisului sau e intact. Cand i-am citit primele scrieri dedicate filmului, acum 15 ani, am inteles ca Andrei Gorzo este cel mai talentat dintre noi. Acum pot spune, fara ezitare, ca e si cel mai bun.”
Dana DUMA

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.