Expo: “Dobrogea. Intre pamant si mare, amprenta timpului si a omului”

Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez din Romania, Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” si Muzeul National de Geologie al Institutului Geologic din Romania au placerea de a va anunta deschiderea expozitiei “Dobrogea. Intre pamant si mare, amprenta timpului si a omului”.

Vernisajul va avea loc cu prilejul Zilei Internationale a Muzeelor, vineri, 18 mai 2012, la ora 19.30, in Studioul Horia Bernea din Muzeul National al Taranului Roman, in prezenta domnului Philippe Gustin, Ambasadorul Frantei in Romania, a domnului Mircea Diaconu, Ministrul Culturii si al Patrimoniului National si a domnului Ioan Mang, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Intrarea se va face pe baza de invitatie.

Publicul va putea descoperi aceasta expozitie de exceptie cu ocazia Noptii Europene a Muzeelor, pe 19 mai.

Aceasta expozitie, implicand numeroase institutii si centre de cercetare romane si franceze, va prezenta bogatul patrimoniu al Dobrogei, prin rezultatele cooperarii stiintifice franco-romane in domeniile arheologiei, geologiei si al protejarii biodiversitatii. Acest eveniment este inedit atat prin continutul sau, anumite piese de colectie fiind prezentate pentru prima data marelui public, cat si prin structura sa, deoarece expozitia va avea loc simultan in trei muzee: Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” si Muzeul National de Geologie al Institutului Geologic din Romania.

Expozitie va putea fi vizitata pana pe 15 iulie 2012.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *