Stand dedicat Romaniei la Cannes

Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc / Romanian Film Promotion (APFR) va organiza in perioada 16-25 mai, in cadrul Marché du Film a Festivalului International de Film de la Cannes, un stand dedicat cinematografiei autohtone. Pentru al saptelea an consecutiv, Romania va fi prezenta in cel mai important eveniment dedicat industriei de film, Marché du Film, eveniment ce aduna anual un numar de 10,000 de participanti din peste 100 de tari.

Standul romanesc de la Cannes are drept scop promovarea cinematografiei romanesti pe plan international si pune la dispozitia celor interesati (distribuitori de film, producatori, directori de festivaluri, jurnalisti) informatii si noutati legate de activitatile industriei de film romanesti, facilitand totodata prin diverse evenimente interactiunea dintre cineastii romani si cei straini.

In plus, APFR va reedita brosura Shooting Romania, un ghid esential ce prezinta avantajele alegerii Romaniei pentru realizarea unei productii cinematografice. Brosura ofera informatii privind cadrul legal al realizarii unei productii cinematografice, precum si detalii ce privesc cinema-ul si piata de film autohtona in date statistice.
Una dintre misiunile APFR-ului o reprezinta si sustinerea cineastilor romani prezenti in diferitele sectiuni ale Festivalului. In principala sectiune competitionala a Festivalului de Film de la Cannes se regaseste anul acesta Cristian Mungiu, care va concura pentru Palme d’Or cu filmul “Dupa dealuri”.

Scurtmetrajul “Orizont”, in regia lui Paul Negoescu, a fost selectat in competitia sectiunii Semaine de la Critique/Saptamana Criticii. Filmul, o productie 100% independenta, spune povestea unui batran pescar atacat de o creatura misterioasa din adancurile neexplorate ale Marii Negre.
“Tabara din Razoare”, regia Cristi Iftime este unul dintre cele 15 titluri selectate in sectiunea Cinefondation.
Romania va fi reprezentata anul acesta in programul Producers on the move, din cadrul retelei European Film Promotion, de catre producatoarea Monica Lazurean Gorgan.

Prezenta romaneasca la Cannes va fi sarbatorita in acest an pe plaja hotelului Majestic in cadrul unui eveniment organizat de APFR in colaborare cu Wild Bunch (distribuitorul international al filmului Dupa dealuri) si Le Pacte (distribuitorul francez al filmului.)
Standul romanesc de la Cannes este organizat de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Institutului Cultural Roman din Paris.

Extras din comunicatul APFR

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *