Festival Turcesc de arta si bucatarie

Sambata si duminica, 19 si 20 mai, in Parcul Herastrau (langa Roata Mare, intrarea dinspre Soseaua Nordului), pentru toti iubitorii de bucatarie si arta orientala, se desfasoara Festivalul Turcesc, eveniment organizat de Fundatia Tuna si sustinut de Primaria Generala a Capitalei.

Pe parcusul celor doua zile, Festivalul Turcesc va avea loc intre orele 10.00 si 19.00 si va aduce in centrul atentiei renumita bucatarie turceasca printr-o expozitie culinara care cuprinde peste 15 standuri cu bunatati de toate felurile. Amatorii de mancaruri din tara Anatoliei vor putea gusta atat produse de patiserie traditionala (gozleme – specialitate pe baza de spanac si branza feta, borek– aluat umplut cu carne tocata si presarat cu seminte de susan, pogace – specialitati cu smantana si branza feta etc), cat si renumitele dulciuri specifice Turciei, cum ar fi baclavale, sarailii sau chiar cozonac turcesc (cu rahat, alune si coaja de portocala sau lamaie).

Dintre delicatesele cu arome orientale nu vor lipsi aperitive delicioase cum ar fi: kuru dolma (ardei si vinete uscate si umplute ulterior fie cu carne, orez si legume, fie numai cu legume, seminte de dovleac si floarea soarelui si nuci) sau kofte (chiftele din carne de vita sau din legume). Printre standurile cu specialitati culinare vor fi amenajate si spatii pentru demonstratii de preparare a ceaiului si cafelei turcesti.

Evenimentul va cuprinde, pe langa preparate culinare traditionale si o serie de ateliere de creatie artistica specifica culturii Imperiului Otoman.

Astfel, vizitatorii sunt invitati sa invete de la artisti plastici veniti din Turcia, special pentru acest eveniment, secretele artelor orientale in cadrul atelierelor: de caligrafie, de miniaturi, de aurit (tezhip) si de ebru (renumita arta turceasca care presupune pictatul pe apa urmata de marmorarea hartiei). Pe langa atelierele pe care le vor tine in Parcul Herastrau, artisii turci isi vor expune propriile creatii in cadrul unor mini-expozitii organizate la standul fiecaruia dintre ei.

Festivalul Turcesc va anima zona Roata Mare a Parcului Herastrau si prin activitati amuzante si relaxante destinate copiilor: face painting, modelaj de baloane, parada cu clovni si multe altele.

Pe toata perioada Festivalului, la fiecare jumatate de ora, vor avea loc concerte si spectacole de dans sustinute de formatii de muzica instrumentala turceasca si respectiv cu ansambluri folclorice.
Sambata, 19 mai, Festivalul Turcesc va aduce in prim plan, cu incepere de la 19.30, un inedit spectacol la care performeri vor fi tineri artisti din Romania si Turcia.

Intrarea la Festivalul Turcesc este libera.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.