La HBO ascultam un “Cantec interzis”

HBO va propune pentru data de 31 mai, ora 20.00, documentarul “Cantec interzis/ Silencing the Song: An Afghan Fallen Star” (SUA 2011). Regia este semnata de Havana Marking, care se intoarce in Afghanistan ca sa o regaseasca pe Setara, finalista a show-ului Afghan Star. Filmul incearca sa descopere unde e acum Setara si ce impact a avut controversata sa interpretare asupra vietii ei.

HBO prezinta o urmare a documentarului “Afghan Star”, premiat la festivalul de film de la Sundance, care a urmarit patru concurenti ai unui concurs de interpretare muzicala extrem de popular, printre care Setara care a starnit un scandal imens pentru faptul ca a dansat pe scena si, mai grav, pentru ca a lasat sa-i cada baticul si si-a expus parul.

In acest film, regizoarea Havana Marking se intoarce in Afganistan s-o regaseasca pe Setara si sa examineze impactul comportamentului sau asupra vietii si tarii sale. Desi interpretarea tinerei ar putea fi considerata modesta dupa standardele vestice, in Afganistan, acolo unde exista reguli stricte in ceea ce priveste comportamentul femeilor, actiunile ei i-ar fi putut pune viata in pericol. Ea a fost denuntata public de clerici musulmani si a primit amenintari cu moartea. Acum, casatorita si insarcinata, Setara trebuie sa aiba grija la propria-i siguranta. Visele ei de a deveni un star pop vor lua o pauza, cel putin deocamdata.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *