O poveste transformata: “Alba ca Zapada si Razboinicul Vanator”

Filmul de aventuri “Alba ca Zapada si Razboinicul Vanator”, in regia lui Rupert Sanders, a intrat in cinematografele din Romania pe 1 iunie. Rolul frumoasei printese a fost preluat de (nu grozav de frumoasa) Kristen Stewart, Vanatorul este Chris Hemsworth, in timp ce mama vitrega, pe nume Ravenna, este interpretata de nimeni alta decat Charlize Theron.

Cine stie basmul fratilor Grimm, stie si ca Alba ca Zapada a fost data de mama ei vitrega pe mana unui vanator, care sa o duca in padure si sa o ucida, pentru ca era cea mai frumoasa din regat. Insa vanatorului i se face mila de ea si o lasa in viata, iar printesa ajunge in casuta celor sapte pitici care locuiau in padure.

Ei bine, filmul se indeparteaza destul de mult de aceasta poveste clasica, in sensul ca Alba ca Zapada fuge singura in padure ca sa scape de mama vitrega, care voia sa-i puna capat zilelor, iar Vanatorul este trimis ca o recupereze si sa o dea pe mana scorpiei. Insa acesta, odata ce o gaseste pe fata, ramane sa o protejeze si sa o ajute sa-si gaseasca o armata pentru a o infrange pe Ravenna.

Alba ca Zapada lui Sanders nu este fetita blanda si linistita din poveste, ci este o amazoana gata de a-si razbuna tatal ucis cu sange rece de Ravenna. Piticii nu sunt nici ei pasnicii locuitori ai padurii, ci luptatori pentru dreptate, care nu ezita sa ii dea o mana de ajutor printesei in armura pornita sa restabileasca ordinea in regatul preluat prin abuz de catre mama vitrega. Iar Vanatorul nu este doar cel insarcinat sa o ucida pe Alba ca Zapada, ci devine in film prietenul ei de nadejde, intre cei doi legandu-se o relatie trainica total diferita de cea din carte, in timp ce printul care ar fi trebuit sa o aduca la viata pe printesa dupa ce aceasta musca din marul otravit… ei bine, o sa vedeti si ce se intampla cu el, daca mergeti sa vedeti filmul. 🙂

Pana una, alta, va las cu trailerul si va spun ce mi-a placut mie la “Alba ca Zapada si Razboinicul Vanator”: Chris Hemsworth in rolul masivului vanator betiv si cam naiv, dar devotat, Charlize Theron in pielea crudei si istericei mame vitrege, dar de o frumusete maiestuoasa, rece si impunatoare, coloana sonora care insoteste imaginile din padurea piticilor, precum si fabuloasele decoruri naturale sau create care te scufunda intr-o lume feerica de basm.

Multumim pentru invitatie distribuitorilor de la RoImage.

Share

One thought on “O poveste transformata: “Alba ca Zapada si Razboinicul Vanator”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *