Ultimul weekend al Bucharest Music Film Festival

In zilele de la sfasitul saptamanii, programul artistic de la Bucharest Music Film Festival va debuta cu Ora de dans, respectiv tango-urile ai caror protagonisti sunt tinerii dansatori de la Wilmark Dance Academy. Vineri si sambata demonstratiile vor incepe de la ora 18.30, iar duminica de la ora 18.00.

In seara de vineri 15 iunie Filarmonica din Pitesti, dirijata de Tiberiu Oprea, va sustine, incepand cu ora 19.30, alaturi de tenorul Vlad Mirita si soprana Mediana Vlad, un periplu de o ora si jumatate printre musicaluri dintre cele mai cunoscute: Sunetul Muzicii, Fantoma de la Opera, Evita, West Side Story.

De la ora 21.00 va rula inregistrarea partii I a operei Forta destinului de Giuseppe Verdi, montata la Opera din Viena, cu o distributie remarcabila: Nina Stemme, Salvatore Licitra, Carlos Alvarez. Interpreteaza: Orchestra Operei din Viena, dirijata de Zubin Mehta.

Sambata 16 iunie, de la ora 19.30 Angely’s Orchestra (dirijor: Marius Firca) va concerta impreuna cu solistii: Alexandra Tarniceru (soprana), Emanuela Pascu (mezzosoprana), Narcis Brebeanu (tenor), Nicolae Lupu (percutie), Marian Micu (percutie), Andrei Bogdan (percutie) si Corul Academic Divina Armonie. De la ora 21.00 se va putea urmari partea a doua a operei Forta destinului de Giuseppe Verdi.

Duminica 17 iunie, intre orele 19.00 si 21.00 scena va apartine Carnavalului animalelor, un proiect muzical inspirat de compozitia lui Camille Saint-Saëns, care ii reuneste pe: Toma Popovici (pian), Raluca Ouatu (pian), Matei Ioachimescu (flaut), Adrian Duminica (clarinet), Alexandru Anastasiu (percutie), Razvan Popescu (contrabas) impreuna cu Cvartetul Imperioso. Invitat special al acestui concert inedit este indragitul actor si cantaret Silviu Biris, in calitate de povestitor.

Dupa ce muzicienii isi vor fi incheiat programul, va avea loc marea tragere la sorti a castigatorilor premiilor puse la dipozitie de catre sponsorii nostri. Fides Travel ofera Premiul I – o excursie la Viena (3 nopti cazare, pentru 2 persoane, in camera dubla cu mic dejun si transport) iar Editura Litera, premiile II si III, respectiv Colectia Cronica ilustrata a omenirii (12 volume) si colectii speciale Mari Compozitori (carte si CD – 5 volume).

Evenimentul se va incheia cu filmul “Al Mc Kay si Earth, Wind & Fire” dar surprizele placute pentru iubitorii muzicii vor continua si saptamana viitoare. In perioada 20 – 24 iunie, in acelasi loc vor rasuna alte sonoritati la ArCuB LIVE Open Air – Jazz, Blues and More…

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *