Anim’est solicita sprijinul fanilor pentru editia 2012

Asociatia Estenest, organizatoarea Festivalului International de Film de Animatie Anim’est, a lansat prima campanie de crowdfunding a unui festival de film din Romania. Campania se deruleaza prin intermediul site-ului kisskissbankbank.com – cea mai mare platforma generalista de crowdfunding din Europa.

Ajuns la a saptea editie, Anim’est este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Romania si unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animatie din Europa Centrala si de Est, membru al circuitului pan-european Cartoon. In ciuda faptului ca festivalul a devenit un eveniment din ce in ce mai important pentru comunitatea de film din Romania si de peste hotare, iar numarul de spectatori a crescut si el, de la un an la altul, Anim’est este grav afectat, in continuare, de o acuta lipsa de fonduri, printre altele, din cauza unui scheme discutabile de aplicare a baremelor de punctaj la sesiunile de concurs de proiecte ale Centrului National al Cinematografiei (CNC) – principalul organism care ar trebui sa poata cuantifica evolutia evenimentelor de film din tara.

Astfel, in 2012, la sesiunea de finantare CNC pentru organizarea de evenimente cinematografice in perioada 1 iulie – 30 decembrie, Consiliul de Administratie al organismului a aprobat alocarea sumei de 100.000 de lei pentru cea de-a saptea edtiei a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est – o suma inferioara nu numai sumelor obtinute in anii trecuti (125.000 de lei in 2011, 138.000 in 2010), cat si sumelor alocate unor festivaluri de film din tara cu experienta, rezultate si premise net inferioare. De asemenea, cea de-a doua editie Anim’est Chisinau, eveniment care s-a bucurat in 2011 de un real succes in Republica Moldova, dar si de ecouri importante in cadrul comunitatii de film de animatie si in presa centrala din tara, nici macar nu a mai fost inclus anul acesta pe lista proiectelor finantate de CNC.

Campania de strangere de fonduri prin www.kisskissbankbank.com are ca scop obtinerea sprijinului financiar pentru acoperirea unor costuri ale festivalului, precum drepturile de difuzare ale filmelor, transportul copiilor de 35 mm sau al casetelor, logistica necesara organizarii unor evenimente – expozitii, ateliere, spectacole.

In schimbul sumei donate, cei care aleg sa sprijine festivalul vor fi recompensati de Anim’est – cu multumiri speciale in publicatiile festivalului, abonamente valabile pe toata durata acestuia, tricouri personalizate, DVD-uri cu scurtmetraje romanesti de animatie, Welcome Kit-ul festivalului cuprinzand toate materialele primite de invitati, invitatii VIP 3 zile (incluzand cazare, acces la toate evenimentele si proiectiile din cadrul festivalului). Cei mai generosi suporteri pot beneficia de statutul de parteneri ai festivalului.

Cei care doresc sa sprijine festivalul o pot face pana la data de 16 septembrie accesand site-ul http://www.kisskissbankbank.com/anim-est-international-film-festival. Sumele pot fi achitate prin intermediul cardurilor de debit si de credit in lei, dolari sau euro, transferul in euro fiind realizat automat.

Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est va avea loc in perioada 5-14 octombrie 2012 la Cinema Patria, Cinema Studio, Sala ArCuB si Club Control din Bucuresti.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *