Festivalul de film WHY DEMOCRACY? incepe in 3 august

British Council si Asociatia Pro Democratia organizeaza festivalul de film WHY DEMOCRACY?, care aduce in atentia publicului romanesc 22 de filme documentare proiectate in peste 200 de tari si teritorii, atingand o audienta de peste 300 de milioane de spectatori si generand numeroase dezbateri in toata lumea.

Filmele din cadrul festivalului care se va desfasura in perioada 3-8 august, in Muzeul National al Taranului Roman, sunt parte dintr-un amplu proiect international si sunt realizate de regizori independenti, premiati la festivaluri de film de notorietate.

Subiectele abordate de filme sunt diverse: metodele de tortura aplicate in inchisorile americane / alegerea democratica a unui sef de clasa in China comunista / scandalul generat de niste benzi desenate daneze in comunitatea musulmana etc. Actiunea filmelor se desfasoara in diferite tari: Marea Britanie, Bolivia, China, Croatia, Cuba, Danemarca, Republica Democrata Congo, Egipt, India, Iran, Italia, Kenia, Republica Liberia, Pakistan, Rusia, Africa de Sud, Spania si Statele Unite ale Americii.

Filmele Why Democracy? au constituit punctul de plecare a numeroase discutii in intreaga lume, ajungand la audiente impresionante care s-au angajat intr-o dezbatere globala despre democratie si drepturile omului. Mai multe detalii pot fi gasite la www.whydemocracy.net.

Filmele sunt in limba engleza si nu au subtitrare in limba romana. Intrarea este gratuita.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.