“The Thing” sarbatoreste 30 de ani la Biertan

Anul acesta se implinesc 30 de ani de la premiera unuia dintre filmele-reper ale cinema-ului horror modern, “The Thing” (regia John Carpenter, 1982). Festivalul LUNA PLINA (16-19 august 2012, Biertan) va sarbatori aceasta aniversare printr-o proiectie extraordinara in aer liber, intr-o versiune restaurata digital.

Remake al clasicului omonim produs de Howard Hawks in 1951, John Carpenter’s The Thing a devenit unul dintre cele mai de succes si mai influente filme horror ale ultimelor TREI decenii. John Carpenter, auto-descris cu mult umor drept regizorul care “in Franta e considerat autor, in Anglia – regizor de filme horror iar in Statele Unite – vagabond”, a debutat in lungmetraj cu SF-ul cu accente horror “Dark Star” (1974) si a devenit rapid, gratie unor titluri precum “Assault on Precint 13” (1976), “Halloween” (1978) sau “Escape from New York” (1981), unul dintre maestrii contemporani ai genului fantastic.

O alta premiera absoluta din selectia primei editii LUNA PLINA este “Attack the Block” (regia Joe Cornish). Prezentat in cadrul unor festivaluri importante (Karlovy Vary, Toronto, Locarno sau Sitges – Premiul publicului si Premiul special al juriului) si nominalizat la BAFTA pentru Cel mai bun debut, “Attack the Block” reprezinta fenomenul anului 2011 in materie de invazii extraterestre, poate si pentru ca de aceasta data (sau tocmai de asta), invazia cu pricina nu mai are loc in America ci intr-un cartier sarac din Londra, iar protagonist nu-i “suspectul de serviciu” Will Smith, ci un grup de baietasi de cartier descurcareti.

Prima editie a festivalului LUNA PLINA, unicul eveniment din Romania axat in exclusivitate pe cinema-ul horror si fantastic, va avea loc in perioada 16-19 august 2012, la Biertan, judetul Sibiu. Festivalul este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si prezentat de Festivalul International de Film Transilvania.

Selectia si programul complet vor fi anuntate incepand cu 1 august.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *