Festivalul Luna Plina a inceput la Biertan

Prima editie a festivalului LUNA PLINA, unicul eveniment din Romania axat in exclusivitate pe cinema-ul horror si fantastic, a inceput astazi si se va incheia pe 19 august, la Biertan, in judetul Sibiu. Festivalul este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si prezentat de Festivalul International de Film Transilvania.

Dintre filmele propuse celor prezenti, amintim titluri precum: premiera romaneasca “Attack the Block” (foto), fenomenul anului 2011 in materie de invazii extraterestre, difuzata in cadrul deschiderii oficiale a festivalului (16 august, 21.30 – Gradina Méliès); proiectia aniversara (30 de ani) intr-o versiune restaurata digital a unuia dintre filmele-reper ale cinema-ului horror modern, “The Thing” (16 august, 18.00 – Sala Karloff); “Mientras duermes”, un film spaniol extrem de incisiv si subversiv (16 august, 21.30 – Cinema Vertigo); “Rammbock: Zombies la Berlin!”, un horror german pe cat de amuzant, pe atat de scurt si la obiect (16 august, 23.30 – Cinema Vertigo).

Si pentru ca lung-metrajele nu sunt totul, in fiecare zi de la ora 12.00, Sala Karloff va asteapta cu scurt-metraje de gen alese pe spranceana, gata sa va deschida apetitul pentru mai mult.

Vineri, 17 august si sambata, 18 august, intre orele 11.00 si 14.00, in spatiul dintre zidurile cetatii medievale Biertan, denumit Atelierele Fantastice “Luna Plina”, vor avea loc workshopurile de costum de film si demonstratii de machiaj special de film horror si fantastic, sustinute de o echipa profesionista cu o bogata experienta in teatru si cinema, formata din scenograful Dana Istrate si make-up artist-ul Ioana Angelescu. Pe toata durata festivalului, cele doua artiste vor avea deschisa o expozitie personala cu obiecte de decor cinematografic, costume si masti de latex.

Toate detaliile referitoare la transport, cazare si activitatile conexe se gasesc pe site-ul oficial al festivalului, www.lunaplinafestival.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *