“ParaNorman” va deschide Anim’est 2012

“ParaNorman”, unul dintre cele mai asteptate lungmetraje de animatie ale anului, va deschide cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est, care va avea loc in perioada 5-14 octombrie 2012 la Cinema Patria, Cinema Studio si Club Control din Bucuresti.

“ParaNorman” va fi proiectat in premiera in Romania, pentru spectatorii Anim’est, la cateva saptamani de la lansarea din Statele Unite (17 august). Regizata de Sam Fell (“The Tale of Despereaux”, “Flushed Away”) si Chris Butler, dupa o poveste scrisa de acesta din urma, animatia creata in stop-motion 3D este al doilea proiect de anvergura lansat pe ecrane de studioul Laika, dupa succesul “Coraline” (r. Henry Selick, 2009), nominalizat la Oscar si la Globul de Aur la categoria Cea mai buna animatie. Dupa proiectia de la Anim’est, “ParaNorman” va fi lansat pe marile ecrane din Romania de catre distribuitorul RoImage.

ParaNorman este un thriller-comedie al carui protagonist, un baietel de 11 ani cu puteri speciale, Norman Babcock, are de-a face cu zombies, fantome, vrajitoare si – cel mai rau – cu adulti, in incercarea de a-si salva oraselul de revolta care se pregateste in adancuri, sub morminte. Cei care si-au imprumutat vocile personajelor din ParaNorman sunt Kodi Smit-McPhee, Casey Affleck, Anna Kendrick, John Goodman, Leslie Mann, Jeff Garlin, Christopher Mintz-Plasse, Elaine Strich, Tempestt Bledsoe, Bernard Hill si Alex Borstein.

Un lungmetraj de animatie stop-motion, cu papusi si obiecte, filmate cu camere stereoscopice, presupune un efort imens din partea unei echipe numeroase de animatori, designeri si tehnicieni. De la desenarea si apoi manufacturarea tuturor obiectelor, pana la animarea acestora in 3D, procesul e lung si costisitor – numai in proiectul Coraline au fost implicati 450 de oameni.

Despre culisele unei astfel de animatii va vorbi la Anim’est Mark Shapiro, Head Of Entertainment Brand Marketing al studioului american LAIKA. Acesta va prezenta un making-of despre sutele de obiecte realizate manual pentru ParaNorman, va da detalii, insotite de imagini, din laboratorul filmului si va aduce la Bucuresti cateva dintre papusile animate. Shapiro va explica, totodata, ce dificultati si riscuri implica o astfel de productie si motivele pentru care studioul a ales sa se specializeze in animatie stop-motion.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.