Autoarea romanului “Pamantul oamenilor liberi” se intalneste cu cititorii

Liliana Lazar, autoarea de origine romana despre care J.M.G le Clezio a spus ca “a reusit unul dintre cele mai originale romane din ultimii ani”, se intalneste cu cititorii din Bucuresti, pe data de 30 august, ora 18.00, in Libraria Bastilia (P-ta Romana, nr. 5). Scriitoarea va vorbi despre “Pamantul oamenilor liberi”, volumul sau de debut, publicat de Editura Trei, in colectia Fiction Connection, anunta un comunicat al editurii.

Alaturi de Liliana Lazar se va afla Magdalena Marculescu, directorul editorial al Editurii Trei. Evenimentul va fi moderat de Andra Carbunaru.

Cartea “Pamantul oamenilor liberi” se construieste in jurul destinului lui Victor Luca, din satul moldovenesc Slobozia, un personaj straniu, greu de plasat pe axa bine-rau si aflat intr-o relatie speciala cu un loc magic al satului, “Groapa cu lei”, lacul situat in apropierea padurii care inconjoara Slobozia.
Destinul neobisnuit al personajului – criminal in serie fara voia lui – se desfasoara pe fundalul sumbru si opresiv al regimului comunist, dar si al degringoladei primilor ani postrevolutionari.
Ancorat in istoria relativ recenta a Romaniei – acopera perioada regimului Ceausescu – Pamantul oamenilor liberi are suspansul unui roman politist si stranietatea unui basm.
O carte cu accente de roman fantastic si de thriller psihologic deopotriva.

“Pamantul oamenilor liberi reinvie atmosfera din basmele Fratilor Grimm.” – Le Nouvel Observateur

Liliana Lazar s-a nascut in 1972, in Romania, iar in prezent locuieste in Franta.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.