Spectacolele TNL se intorc la The Light Cinema

Teatrul National din Londra are placerea de a prezenta al patrulea sezon de transmisii live care incepe in septembrie 2012, transmitand spectacole in direct de pe scena nationala in cinematografe si locuri destinate artei din intreaga lume. Productiile din sezonul patru care vor putea fi vazute la The Light Cinema sunt: O INTAMPLARE CIUDATA CU UN CAINE LA MIEZUL NOPTII, ULTIMUL HAUSSMAN si TIMON DIN ATENA. Mai multe piese pentru 2013 vor fi anuntate in curand.

Program NTL stagiunea 2012 – 2013

O INTAMPLARE CIUDATA CU UN CAINE LA MIEZUL NOPTII
6 SEPTEMBRIE 2012 ORA 21.00

Bazata pe cel mai vandut roman la nivel mondial de Mark Haddon
Adaptata pentru teatru de Simon Stephens
Durata: 2 ½ ore (estimativ) inclusiv introducerea facuta de gazda si pauza de 20 minute

Romanul premiat a lui Mark Haddon, “O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii”, a fost adaptat de catre Simon Stephens pentru a fi jucat pe scena. Marianne Elliott (“War Horse” – Calul de lupta) regizeaza aceasta explorare bogata din punct de vedere teatral a povestii emotionante si lipsite de umor a lui Haddon. Din distributie fac parte: Niamh Cusack, Nick Sidi, Una Stubbs, Luke Treadaway, Nicola Walker.

Christopher, in varsta de 15 ani, sta langa cainele mort al doamnei Shears, Wellington. Acesta a fost omorat cu o furca de gradina, este trecut de miezul noptii, iar Christopher este suspectat. El inregistreaza fiecare detaliu in agenda sa pentru a rezolva misterul. Este foarte destept, foarte buna la matematica, dar nu se pricepe sa interpreteze viata de zi cu zi. El nu s-a aventurat niciodata singur dincolo de strada sa, nu-i place sa fie atins si nu are incredere in straini. Dar munca de detectiv, interzisa de tatal sau, il poarta spre o calatorie infricosatoare care ii schimba viata.

ULTIMUL HAUSSMAN
11 OCTOMBRIE 2012 ORA 21.00

O noua piesa de Stephen Beresford
Durata: 3 ore (estimativ) inclusiv introducerea facuta de gazda si pauza de 20 minute

Julie Walters joaca rolul lui Judy Haussman, iar Rory Kinnear si Helen McCrory joaca rolurile copiilor sai in aceasta piesa noua asteptata cu nerabdare: un portret amuzant, emotionant si uneori salbatic al unei familii pline de aspiratii care isi pierde indemanarea.

Anarhica, vesela dar imbatranita, abandonata de inalta societate, Judy Haussman pastreaza cultura Ashram a anilor ’60 in timp ce isi sustine casa derapanata, stil Art Deco, de pe coasta Devon. Dupa ce este operata i se alatura copiii neascultatori Nick si Libby, nepoata care are privirea patrunzatoare, Summer, medical local Peter si Daniel, un adolescent cu probleme care foloseste piscina derapanata a familiei. Impreuna ei impart cateva luni fierbinti in lumea haotica a bauturii, pasiunilor, resentimentelor demult ascunse, dragostei libere si esecului.

TIMON DIN ATENA
1 NOIEMBRIE 2012 ORA 21.00

De William Shakespeare
Durata: 3 ore (estimativ) inclusiv introducerea facuta de gazda si pauza de 20 minute

Simon Russell Beale are rolul principal in Timon din Atena, fabula ciudata a lui Shakespeare despre consum ostentativ, datorii si ruina. Ea este scrisa in colaborare cu Thomas Middleton si regizata de regizorul Teatrului National, Nicholas Hytner.

Prieten bogat si puternic, colectionar, gazda ostentativa, Timon din Atena este inconjurat de paraziti si lingusitori. El isi consuma resursele, dar gasindu-si cuferele goale il asigura pe slujitorul sau loial ca totul va fi bine. Cand face apel la asociatii sai, in loc sa-i ofere ajutor, acestii il afunda mai mult. Dupa un ultim banchet razbunator, Timon se retrage intr-o pustietate literara si emotionala, traind de azi pe maine si blestemand o Atena falimentata din punct de vedere moral.

Tarif General pentru un spectacol de teatru NT Live: 55 lei
Tarif Redus pentru Elevi, Studenti, Pensionari pentru un spectacol de teatru NT Live: 45 lei

(Tarif valabil doar in baza prezentarii la casele de bilete a unui act doveditor vizat pe anul in curs)

Biletele se pot achizitiona de la casele de bilete The Light Cinema Liberty Center.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *