Trofeele Anim’est isi cauta castigatorii

Trofeele Anim’est isi asteapta castigatorii: singurul festival de film de animatie din Romania isi anunta titlurile din competitiile internationale de lungmetraj, scurtmetraj si de studenti. Cele cinci lungmetraje vor aduce in competitie tot atatea sortimente de animatie, trecand prin rotoscoping, anime, 3D sau animatie stop-motion cu papusi, iar zecile de scurtmetraje din celelalte doua competitii internationale vor electriza cele noua zile de festival cu cele mai proaspete productii, fie ele opera animatorilor cu experienta sau a studentilor.

“Ceea ce veti vedea anul asta in competitia de lung metraj va fi o calatorie interesanta in trecut, prezent si viitor, acoperind cam tot ceea ce este actual in animatia internationala, de la alb-negrul stilizat a lui “Alois Nebel” pana la incursiunea in lumea fantastica din “Calatoria spre Agartha”.

Anul acesta, Anim’est a stabilit un record de scurtmetraje primite pentru competitia internationala: 900 de intrari. Cele 45 de scurt metraje selectionate in competitia internationala reprezinta un mix intre cele mai frumoase povesti si cele mai diversificate stiluri de animatie de la stop motion la 3D si CGI (computer graphic imagery).

Nici competitia studenteasca nu se desminte. Este o placere si o provocare sa privesti povestile transpuse in imagini animate si neconventionale ale studentilor care aduc astfel un suflu nou in lumea animatiei”, a declarat Mihai Mitrica, directorul festivalului.

Mai multe informatii despre filmele din competitie gasiti aici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.