80 de filme din 25 de tari vin la AFF 2012

Organizatorii celui mai important eveniment din lumea filmului documentar din Europa Centrala si de Est, Astra Film Festival Sibiu, au incheiat selectia filmelor care vor participa la cele patru sectiuni competitionale ale AFF – International, Ecocinematograf, Romania si Student Docs -, rezultatul fiind urmatorul: 80 de filme din 25 de tari care vor putea fi vazute in doar 7 zile, intre 15 si 21 octombrie 2012.

Lista filmelor din selectia oficiala este disponibila aici.

In competitie au fost inscrise, in total, peste 1000 de filme din 54 de tari. Impreuna cu filmele prezentate in sectiunile speciale: Astra Film Junior, Made in Romania, Panel Doc-Investigational, DocStories si altele, AFF 2012 proiecteaza in total 80 de filme de non-fictiune.

“Suntem in egala masura coplesiti si bucurosi de numarul imens de filme inscrise la Festivalul de la Sibiu. De cativa ani buni, filmul documentar, filmul de non-fictiune, se bucura de un public statornic si avizat la Festivalul de la Sibiu si cred ca nu gresesc afirmand ca Astra Film si-a adus o contributie foarte semnificativa pentru aceasta stare de fapt.” a declarat Dumitru Budrala, directorul festivalului.

AFF este cel mai vechi festival international de documentar din Romania si cel mai amplu de acest gen din aceasta parte a lumii. In afara proiectiilor de filme documentare, editia 2012 gazduieste si expozitii de fotografie, spectacole de muzica, workshop-uri precum si o serie de masterclass-uri cu invitati din elita producatorilor si regizorilor de film documentar din lume.

Astra Film Festival este un eveniment organizat de Astra Film – departament al CNM Astra – si de Fundatia Astra Film.

Share

2 thoughts on “80 de filme din 25 de tari vin la AFF 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.