Bienala Decotative Art: Comunicare prin simbol

Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Filiala Arte Decorative va invita la deschiderea primei editii a Bienalei Decotative Art, tema fiind Comunicare prin simbol. Vernisajul va avea loc marti, 25 septembrie 2012, ora 17.00, la Palatul Parlamentului, Sala de expozitii “Constantin Brancusi”. Expozitia va putea fi vizitata in perioada 25 septembrie – 12 octombrie 2012.

“(…) Extinsa dincolo de Bucuresti, Bienala 2012 a convocat varste de la masteranzi la octogenari, 135 de nume si peste 250 de piese. O expozitie colectiva este un compendiu al portofoliilor stilistice pe care le strabate un domeniu de creatie la un moment dat. Salonul are o valoare supraordonata productiei plastice propriu-zise. Confirma viata asociativa, prilejuieste intalniri stilistice, chiar rime si, de dorit, familii de spirite. Este ceea ce ofera panotarea ca act final al proiectului. Efortul in sine este de a pune in sinergie 300 de lucrari. Se instituie, firesc, o banca de idei-imagini care face, de fapt, un recensamant voluntar al atelierelor de creatie: cine mai suntem, cine lipseste, cine promite. Bienala e si un mega-show-room la care cumperi vizual ce poftesti sau descalifici defazarile, cu condescendenta. Fiecare autor „se” expune. Apoi se asigura o diversitate seducatoare pentru publicul larg, o simeza caleidoscopica generata de artele decorative.
Finalmente, Bienala este un act de (supra)vietuire profesionala: bilant, scanare de breasla, schimb subtil de emotii inspiratoare. Este si o etalare onesta care poate fixa palierul stilistic al primului deceniu de secol 21si parasirea definitiva a clasificarii muzeale drept „arte minore”. In acceptia sa experimentatoare, (meta)decorativul ar insemna emanciparea deplina a tehnologiilor artelor focului si fibrei, proliferarea asamblajului, a instalationismului si scenografierea spatiala a proiectului artistic.”
(Aurelia MOCANU, critic de arta)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.