Prima editie a Festivalului RadiRo se vede live la TVR 2 si TVR HD

Deschiderea primei editii a Festivalului RadiRo, Festivalul Ansamblurilor Radio, va putea fi urmarita LIVE pe TVR 2 si TVR HD duminica, 23 septembrie, incepand cu ora 19.30, anunta un comunicat oficial. TVR 2 va transmite in direct si concertul de inchidere a festivalului si va difuza inregistrari ale tuturor concertelor care vor avea loc la Sala Palatului in cadrul festivalului.

Festivalul RadiRo va fi deschis de Christian Zacharias, directorul artistic al festivalului, care va evolua alaturi de Orchestra Nationala Radio si de Corul Academic Radio (dirijat de Dan Mihai Goia). Renumit la nivel international pentru talentul sau artistic si apreciat de publicul roman prezent la Festivalul International “George Enescu”, dirijorul si pianistul Christian Zacharias ii asteapta din nou pe iubitorii muzicii clasice la Sala Palatului, in cadrul acestei noi initiative culturale.

Melomanii se vor delecta in prima seara a festivalului cu un concert sustinut de solistii Sibylla Rubens (soprana), Ruxandra Donose (mezzo-soprana), Jörg Dürmüller (tenor) si Sebastian Holecek (bas-bariton).

Festivalului RadiRo se desfasoara in perioada 23-29 septembrie 2012 si aduce impreuna cateva dintre cele mai apreciate orchestre radio. Concertul de inchidere a festivalului, care va fi sustinut de Orchestra BBC, va fi transmis in direct de TVR 2 si TVR HD sambata, 29 septembrie, incepand cu ora 19.30.

TVR 2 pregateste pentru ultima seara a festivalului un Making-of al acestui eveniment muzical aflat la inceput de drum si va aduce imagini inedite din concertele care se vor desfasura in perioada urmatoare.

Telespectatorii postului TVR 2 sunt invitati sa urmareasca inregistrat toate concertele care vor fi sustinute la Sala Palatului in cadrul Festivalului RadiRo. Momentele muzicale oferite de Orchestra Nationala Radio si de Corul Academic Radio nu vor fi singurele concerte pe care acestia le vor putea urmari. Astfel, TVR 2 va transmite, ulterior inchiderii festivalului, concertele Orhestrei RAI Torino, ale Orchestrei Filarmonice Radio France si ale Orchestrei Simfonice BBC.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.