“Loveste si fugi” sau mai bine fugi direct

Desi se zvonea ca “Loveste si fugi/Hit and Run” (SUA, 2012) in regia lui David Palmer si Dax Shepard ar fi una dintre cele mai tari comedii ale anului, dupa ce am vazut filmul, gratie celor de la Ro Image, n-am putut sa subscriu la aceasta parere. De fapt, personal as aseza-o in topul celor mai proaste comedii ale lui 2012, cam pe acelasi loc cu “Baiatu’ tatii/That’s My Boy” – pentru nu ma pot hotari care dintre cele doua filme e mai slab.

Am vazut “Loveste si fugi” acum aproape doua saptamani si de atunci am tot stat si m-am gandit ce lucruri bune as putea sa spun despre acest film si mare lucru n-am gasit. Actiunea e centrata pe un tip cu numele Charlie Bronson (Dax Shepard), aflat intr-un program de protectie a martorilor, care, din cauza fostului iubit al iubitei sale Annie (Kristen Bell), se transforma in fugar. In incercarea de a scapa cu viata din mainile urmaritorilor (fostii sai prieteni cu care obisnuia sa dea spargeri, in frunte cu Alex interpretat de Bradley Cooper), Charlie al nostru e fortat sa-si dea pe fata adevarata identitate si adevarata ocupatie din trecut. Bineinteles ca Annie, care are in posesie o diploma de doctorat in rezolvarea conflictelor prin nonviolenta, nu e deloc incantata de trecutul dubios al lui Charlie si ii da papucii de urgenta. Sigur ca Charlie nu se lasa pana nu rezolva toate problemele si pana nu se reabiliteaza in ochii iubitei lui, chiar daca acest lucru inseamna sa faca tot felul de lucruri trasnite, cum ar fi sa conduca o stranie masina homemade pe autostrada pentru a o transporta pe Annie in timp util la interviul care sa-i aduca jobul mult visat.

Si acesta este lucrul care mi-a placut la acest film: dragostea fara margini pe care Charlie i-o arata lui Annie, care, sa fim sinceri, e o femeie mai mult decat dificila si obositoare. Individa ii analizeaza tot timpul limbajul si comportamentul lui Charlie si ii tine niste discursuri atat de plicticoase incat nici nu-ti vine sa crezi ca omul nu doar ca nu si-a luat campii sau nu i-a pus scotch la gura, ba o mai si iubeste ca un nebun si ar face orice s-o vada fericita.

In rest, mie imi plac comediile care isi respecta genul si deci te fac sa razi. “Loveste si fugi” nu mi-a smuls decat vreo doua zambete, si acelea strambe, pentru ca umorul e unul atat de fortat incat numai umor nu se mai poate numi. Nimeni nu e amuzant in acest film, desi unii se straduiesc din rasputeri, precum aiuritul serif Randy Anderson (Tom Arnold), care nu prea are idee cum se foloseste corect un pistol sau ex-ul lui Annie, Gil Rathbinn (Michael Rosenbaum), care are niste apucaturi total ridicole de macho, desi e doar un papa-lapte.

Daca vreti sa va faceti singuri o parere, filmul se afla in cinematografele din Romania inca din data de 21 septembrie si va asteapta sa-l vizionati.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *