19-25 octombrie: Les Films de Cannes à Bucarest

Evenimentul Les Films de Cannes à Bucarest a ajuns anul acesta la a treia editie, care va avea loc in perioada 19-25 octombrie, la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu din Bucuresti. Cu aceasta ocazie, cinefilii din capitala vor avea parte, direct de la festivalul de pe Coasta de Azur, de cateva dintre cele mai asteptate filme ale anului, multe dintre ele nedistribuite in cinematografele din Romania.

Astfel, cei prezenti la eveniment vor putea viziona “Killing them Softly”, cel mai recent film al lui Brad Pitt, in regia lui Andrew Dominik, precum si “Después de Lucía”, o drama regizata de Michel Franco, distinsa cu premiul Un Certain Regard la Cannes 2012.

Pe langa premierele unor filme aduse din selectia recenta a celui mai mare festival din lume, evenimentul Les Films de Cannes à Bucarest le propune iubitorilor de cinema sa (re)descopere pelicule romanesti rareori scoase din arhive, dar care au facut furori la Cannes cu 40, 50 sau 60 de ani in urma. Astfel, “Ciulinii Baraganului”, “Memoria trandafirului”, “S-a furat o bomba”, “Prea mic pentru un razboi atat de mare”, “Falansterul” si “Serata” se vor regasi in programul de anul acesta al evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest.

Mai multe informatii despre editia de anul acesta gasiti pe site-ul oficial, unde va fi afisat in curand si programul festivalului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.