Favoritul criticilor la Cannes vine in premiera in Bucuresti

Sergei Loznitsa, invitat special al primei editii Les Films de Cannes à Bucarest, s-a intors anul acesta la Cannes cu „In the Fog”, o drama de razboi in care Vlad Ivanov joaca rolul unui capitan nazist. Filmul a obtinut Premiul FIPRESCI (Federatia Internationala a Criticilor de Film) si va fi proiectat in premiera la Bucuresti, in prezenta actorului Vlad Ivanov, care colaboreaza pentru a doua oara cu regizorul ucrainean dupa „My Joy”.

Imaginea filmului este semnata de Oleg Mutu, singurul director de imagine cu doua filme in competitia de anul acesta de la Cannes: „Dupa dealuri” si „In the Fog”.

„Cum sa faci o alegere morala in circumstante in care morala nu mai exista?”, este intrebarea pe care o ridica „In the Fog”, drama unui un om acuzat pe nedrept de colaborare cu inamicul, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, si dus in padure pentru a fi executat. Filmul este inspirat de cartea lui Vasile Bikov, un scriitor bielorus care a trait experienta razboiului la doar 18 ani. Distribuitorul roman al peliculei este Voodoo Films.

Les Films de Cannes à Bucarest se va deschide pe 19 octombrie, la Cinema Studio, cu filmul colectiv „7 zile in Havana”, si se va inchide cu „Dupa dealuri”, in regia lui Cristian Mungiu, pe 25 octombrie.

Noutatile, informatiile despre bilete si programul Les Films de Cannes à Bucarest pot fi consultate pe site-ul www.filmedefestival.ro.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.