“Chemarea ingerului”, o noua compozitie marca Guillaume Musso

Pe Strada Fictiunii ne intalnim din nou cu tanarul scriitor francez Guillaume Musso, autor al romanului “Ce-as fi eu fara tine?”. De data aceasta, sub titlul “Chemarea ingerului”, ne prezinta evolutia unei naive povesti romantice, bazata pe coincidente, care se incarca treptat cu suspans, aventura si jocuri ale destinului ce rascolesc trecutul personajelor.

Cladita pe un schelet de evenimente si locuri reale, “Chemarea ingerului” evolueaza pagina cu pagina de la romantism la suspans. Asa cum ne-a obisnuit deja, autorul demonstreaza ca nicio intamplare nu e o simpla coincidenta, iar trecutul iese la iveala prin cele mai surprinzatoare cai si in cele mai neasteptate momente.

Jonathan Lempereur, un chef din San Francisco, si Madeline Greene, o florista din Paris, se ciocnesc intr-un aeroport din New York, scapandu-si smartphone-urile pe jos. Dupa cateva replici acide si un schimb de priviri sugestive, le recupereaza si isi continua fiecare calatoria. Surpriza vine insa cand, ajunsi la destinatie, constata ca fiecare are telefonul celuilalt, creandu-se astfel o legatura neprevazuta intre ei.

Plina de neprevazut este si recuperarea telefoanelor. Nu numai pentru ca distanta dintre Paris si San Francisco este una deloc mica, ci si pentru ca, utilizandu-le pentru a putea comunica intre ei, cei doi incep sa-si dezgroape reciproc secretele. Initial doar din curiozitate, isi rascolesc unul altuia trecutul ajungand sa se implice in investigatii periculoase care i-ar putea costa viata, dar care le-o si schimba iremediabil.

Desi debuteaza intr-o nota romantica, usor comica, povestea se transforma gradual intr-una politista. Jonathan si Madeline descopera ca nu doar incurcarea telefoanelor ii leaga. Intalnirea cu iz de farsa din aeroport le dezvaluie conexiuni nebanuite intre ei, dovedind ca nu a fost o simpla coincidenta, ci o strategie a destinului programata inainte ca ei sa se cunoasca. Intamplari petrecute cu ani in urma i-au legat deja prin fire nevazute. Fiind doar o chestiune de timp, apropierea lor trebuia sa se intample, cu atat mai mult cu cat Jonathan devine un element cheie in ancheta asupra disparitiei tinerei Alice Dixon desfasurata de Madeline pe vremea cand era politista in Marea Britanie.

Guillaume Musso nu da gres nici de data asta. Nu e de mirare ca romanele lui sunt deja in curs de ecranizare. Scenariul abil tesut de el, cat se poate de complex, nu permite cititorului sa lase cartea din mana pana nu ajunge la deznodamantul care il asteapta tocmai la finalul celor peste 300 de pagini. Iar daca sunteti curiosi sa aflati pana unde poate duce o ciocnire intamplatoare intre doi oameni, gasiti noua carte marca Gillaume Musso aici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *