25 octombrie: ziua Concertului Regal pentru Tinerele Talente

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza pe 25 octombrie, ora 18.00, la Ateneul Roman, a cincea editie a Concertului Regal caritabil in beneficiul programului Tinere Talente, avandu-l ca invitat special pe violonistul Alexandru Tomescu. Concertul are loc anual cu ocazia aniversarii Majestatii Sale, Regelui Mihai I, in prezenta Familiei Regale a Romaniei.

Concertul unuia dintre cei mai reprezentativi tineri artisti romani contemporani, reputatul Alexandru Tomescu, va fi acompaniat pe scena Ateneului Roman de Ansamblul Stradivarius dirijat de Gabriel Bebeselea. Programul muzical al serii va cuprinde “Anotimpurile” de Antonio Vivaldi si “Cele patru Anotimpuri” de Astor Piazzola.

“Este o experienta deosebit de interesanta sa canti in oglinda “Anotimpurile” de Vivaldi si pe cele ale lui Piazzolla. Desi fiecare set de lucrari se afla la poli opusi din punct de vedere temporal si stilistic, exista nenumarate lucruri care le apropie. Piazzolla se inspira din lucrarile lui Vivaldi, dar propune o viziune cu totul noua, impregnata de ritmuri argentiniene, pline de pasiune si culoare. Cele doua creatii muzicale sunt o excelenta alegere pentru o seara de gala, asa cum este ziua de 25 octombrie, in care sarbatorim ziua de nastere a Majestatii Sale, Regelui Mihai”, a declarat Alexandru Tomescu.

Fondurile stranse la concert sprijina programul national Tinere Talente, prin care Fundatia ofera burse de studiu, mentorat si oportunitati de promovare celor mai promitatori tineri artisti romani din domeniul muzicii clasice si al artelor plastice, aflati la inceput de cariera si in imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare.

Bursele Tinere Talente se acorda pe perioada unui an calendaristic. In 2012, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a oferit 28 de burse de studiu, in valoare de 2.000 de euro fiecare, pentru 14 muzicieni si 14 artisti plastici. Bursele au permis tinerilor sa isi cumpere materiale si instrumente si sa participe la concursuri, concerte, expozitii si cursuri de specializare in Romania si in strainatate. De asemenea, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a organizat o tabara de creatie la Tescani si o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic.

Extras din comunicatul BDR Associates

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *