“Dupa dealuri” intra in cinematografele din Romania

Filmul “Dupa dealuri”, in regia lui Cristian Mungiu, intra in cinematografele din Romania din 26 octombrie. Traseul filmului cuprinde peste 40 de orase din Romania, unele dintre ele fara sali de cinematograf. “Dupa dealuri” va avea premiera de gala la Cinema Patria din Bucuresti joi, 25 octombrie, de la 20.00, in prezenta regizorului, a actorilor si a echipei.

In paralel, de la ora 19.00, va rula si la Cinema Studio, in inchiderea evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest. De la ora 18.00, in avanpremiera, filmul poate fi vazut si la Cinema City din AFI Cotroceni. Regizorul, actritele Cosmina Stratan si Cristina Flutur si actorul Valeriu Andriuta vor introduce filmul pentru public.

Seri de gala in prezenta echipei vor avea loc si la Iasi (26 octombrie) si Cluj (27 octombrie), in weekend-ul de lansare. In prima saptamana, filmul scris si regizat de Cristian Mungiu si inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu Bran va putea fi vazut si de spectatorii din Timisoara, Arad, Craiova, Constanta, Bacau, Pitesti, Ploiesti, Targu Mures, Brasov, Braila sau Tulcea.

In luna noiembrie, pelicula propusa de Romania la Oscarul pentru Cel mai bun film strain va putea fi vizionata si la Sibiu, Piatra Neamt, Oradea, Deva, Botosani, Alba Iulia, Bistrita, Ramnicu Valcea si in alte localitati. Filmul va ajunge si in orase care nu mai dispun de cinematograf precum Calarasi, Alexandria, Slobozia, Miercurea Ciuc sau Lugoj, iar proiectiile vor fi organizate in case de cultura, teatre sau alte spatii pentru spectacole. Detalii despre orasele si salile unde ruleaza “Dupa dealuri” vor putea fi gasite in permanenta pe site-ul filmului www.dupadealuri.ro.

Recent, “Dupa dealuri” a castigat Marele Premiu al sectiunii Filmmakers of Tomorrow – FEDEORA, la Festivalul International de Film de la Haifa, trofeu acordat de un juriu desemnat de Federatia Criticilor de Film din Europa si Zona Mediteraneana. De asemenea, a fost desemnat Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Vukovar (Croatia) si la Herceg Novi (Muntenegru). Distribuitorul roman este Voodoo Films.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.