Corul de camera “Preludiu” implineste 40 de ani

In toamna acestui an, Corul de camera “Preludiu” condus de fondatorul sau, dirijorul Voicu Enachescu, va implini 40 de ani de la infiintare. Evenimentul va fi marcat printr-un concert aniversar extraordinar sustinut pe scena Ateneului Roman, sambata 3 noiembrie de la ora 19.00.

In decursul timpului renumele sau, ca formatie etalon pentru arta corala romaneasca, a fost confirmat in tara si peste hotare de numeroase turnee de succes sub aceeasi bagheta a maestrului Voicu Enachescu. De la aparitia sa, “Preludiu” a prezentat peste 2000 de concerte pe marile scene din tara si din strainatate pe parcursul celor mai mult de 80 de turnee efectuate in peste 25 de tari. Este de asemenea laureat al mai multor festivaluri internationale.

Repertoriul corului cuprinde peste 300 de lucrari de muzica preclasica, clasica si romantica, cantari religioase, colinde, muzica romaneasca, cantece din muzica popoarelor, lucrari din creatia contemporana, lucrari vocal-simfonice.

Anul 2012 a insemnat inca o data confirmarea internationala a Corului de camera “Preludiu”: Premiul I la Festivalul de muzica ortodoxa de la Bialystok-Polonia, Medalia de aur acordata corului “Preludiu” si premiul de cel mai bun dirijor acordata maestrului Voicu Enachescu la Festivalul Coral International de la Beijing-China. Ca o recunoastere a activitatii artistice deosebite, dirijorul Voicu Enachescu a fost decorat cu Ordinul “Meritul Cultural” in Grad de Comandor pentru promovarea culturii.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *