Olga Tudorache sarbatoreste 60 de ani de cariera

Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Centrul pentru Artele Spectacolului Sala Palatului are onoarea sa o prezinte pe Olga Tudorache in “Portretul Doamnei T”. Spectacolul de teatru va avea loc vineri, 23 noiembrie, ora 19.30, la Sala Palatului si este prilejuit de aniversarea unei cariere exceptionale a unei actrite devenita legenda – Olga Tudorache – 60 de ani de teatru si film.

Evenimentul face parte din programul national cultural “Arta contra drog 2012”, organizat de CIADO Romania (presedinte academician Constantin Balaceanu Stolnici) si Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film Dracula.

De 60 de ani, intalnirea cu Olga Tudorache marcheaza definitiv viata tuturor romanilor. Harul unic cu care a interpretat zecile de roluri de teatru si film, fascinatia teribila pe care o exercita asupra publicului si talentul de formator al mai multor generatii de artisti sunt atributele unei personalitati artistice iesite din comun. Olga Tudorache este iubita la modul absolut si reprezinta in constiinta romanilor insasi esenta teatrului.

Piesa “Portretul Doamnei T”, a treia scrisa de Ana-Maria Bamberger pentru Olga Tudorache, a fost premiata de UNITER si i-a adus actritei Premiul de Excelenta “Omul anului 2006”. “Piesa aceasta este cu adevarat povestea mea. Nu am jucat nicio clipa un personaj pentru ca nu era nevoie”, marturiseste marea actrita, invitandu-si publicul sa vina sa o vada si astfel sa o cunoasca.

Piesa “Portretul Doamnei T” este pusa in scena de Liana Ceterchi, pe textul Anei-Maria Bamberger, cu Lucian Nuta in rolul tanarului pictor. In functie de categorie, biletele se pot achizitiona cu 60 de lei (categoria I) si 50 de lei (categoria a II-a). Biletele se gasesc la casa de bilete a Salii Palatului, la casele de bilete ale Teatrului Mic si Teatrului Foarte Mic, in oficiile Postei Romane semnalizate bilete.ro si online pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro si biletoo.ro.

EDIT 6 NOIEMBRIE 2012: Spectacolul “Portretul Doamnei T”, cu Olga Tudorache in rolul principal, programat pentru 23 noiembrie, la Sala Palatului din capitala, s-a amanat, deoarece starea de sanatate nu ii permite actritei sa sustina reprezentatia. Spectacolul va fi reprogramat pentru o data ulterioara, care va fi anuntata. Organizatorii regreta situatia creata si ii asigura pe toti cei care si-au achizitionat bilete ca isi pot recupera contravaloarea acestora din locatiile de unde le-au procurat.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *