Premiera filmului “Catun fericit” va avea loc pe 9 noiembrie

Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Romane (Str. Eforie nr. 2) va gazdui premiera filmului CATUN FERICIT, o comedie muzicala abordand un subiect de o dureroasa actualitate, vineri, 9 noiembrie, de la ora 16.00. La premiera vor lua parte realizatorii si copiii-actori care joaca in film. Genul comediei muzicale este unul foarte rar intalnit in Romania, iar regizorul, Dumitru Cucu, se afla deja la al doilea film de aceasta factura.

Filmul, cu scenariul si muzica semnate de cunoscutul compozitor Dumitru Lupu, are la baza un adevar trist al Romaniei zilelor noastre: copiii abandonati pe la rude ori vecini de parintii lor, atrasi de mirajul banilor din strainatate. Totusi, dat fiind ca este vorba de o comedie muzicala pentru tineret, finalul va fi unul fericit, dupa cum se poate deduce si din titlul filmului.

Regizorul, Dumitru Cucu, se afla deja la al doilea lungmetraj muzical. Primul, “Trupa de Show” (2008), are o poveste oarecum similara si a fost selectionat pentru Premiile industriei filmului din Romania.

Filmul este realizat in parteneriat cu Facultatea de Arte a Universitatii Ovidius din Constanta si cu sprijinul Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *